MAK Danışmanlık ve Optimar Anket Sonuçlarını Paylaştı

23 Haziran seçimlerine doğru adım adım yaklaşılırken, Optimar ve MAK Danışmanlık anket sonuçlarını paylaştı. İki şirketin iddiasına göre de Ekrem İmamoğlu yarışı önde götürüyor.

07.06.2019-08:54 - (Son Güncelleme: 07.06.2019-08:49)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi 23 Haziran'da gerçekleştirilecek. CHP İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım sahada seçim çalışmasına devam ediyor. Optimar Araştırma Şirketi ve MAK Danışmanlık Araştırma Şirketi, seçmenin nabzını tuttu. Optimar'a göre 4 puan, MAK'a göre ise 2 puanla İmamoğlu önde yarışı götürüyor.

YSK'nın 31 Mart seçimlerini iptal etmesinin sonrasında 23 Haziran'da tekrar yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine dönük iki farklı firma tarafından yapılan son anket sonuçları paylaşıldı.

OPTİMAR: İMAMOĞLU YÜZDE 52

Optimar Araştırma Şirketi'nin 23 Haziran seçimlerine dönük yaptığı son ankette CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun yüzde 52 ile Binali Yıldırım'ın dört puan önünde olduğu görünüyor.

Firmanın yönetim kurulu başkanı Hilmi Daşdemir, YSK'nin gerekçeli kararının açıklamasının ardından yapılan yeni araştırmanın da önümüzdeki günlerde sonuçlanacağını bildirdi.

MAK DANIŞMANLIK: İMAMOĞLU YÜZDE 50,3

MAK Danışmanlık Araştırma Şirketi'nin 11 bin kişinin katılımıyla yaptığı ankete göreyse 23 Haziran'da CHP Adayı Ekrem İmamoğlu, AK Parti Adayı Binali Yıldırım'ın 2 puan önünde.

15 ve 20 Mayıs arasında yapılan anketin sonuçlarına göre, kararsızlar dağıtıldıktan sonra İmamoğlu'na destek yüzde 50,3, Binali Yıldırım'a destek yüzde 48,2 ve Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar'a destek yüzde 0,75 oldu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal