Mahkemeler, 30 Nisan'a Kadar Ertelendi

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Mağduriyeti, şikayeti olan vatandaşlarımız için adaletin kapısı kapatılmamıştır." açıklamasında bulundu.

30.03.2020-13:28 - (Son Güncelleme: 30.03.2020-15:28)

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Mağduriyeti, şikayeti olan vatandaşlarımız için adaletin kapısı kapatılmamıştır." açıklamasında bulundu.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Ankara’da Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile düzenlenen koordinasyon toplantısının akabinden açıklamalarda bulundu.

CEZAEVİ ÇALIŞANI İZOLE EDİLECEK

Bakan Gül, açıklamasında "Bugünden itibaren cezaevlerinde görev yapan personel, belirlenen süreler sonunda evlerine gönderilmeyecek, izole edilen yerlerde kalacak." diye konuştu.

30 NİSAN'A KADAR DURUŞMA OLMAYACAK

Görülecek mahkemelerle ilgili Bakan Gül, "30 Nisan’a kadar tüm duruşmalar ve acil olmayan tüm işler ertelenmiştir." açıklamasında bulundu.

ADALET KAPISI KAPATILMADI

Avukatların CMK ödemelerinin 6 Nisan'dan itibaren tümüyle yapılmış olacağını ifade eden Bakan Gül, "Mağduriyeti, şikayeti olan vatandaşlarımız için adaletin kapısı kapatılmamıştır." şeklinde konuştu.

459 ŞAHISLA İLGİLİ SORUŞTURMA

Coronavirüsle bağlantılı başsavcılıklarca son iki hafta içerisinde 58 şehirde 459 şahısla ilgili soruşturma başlatıldığını belirten Adalet Bakanı Gül, "Salgın hastalık tehlikesinden dolayı ortaya çıkan sıra dışı süreci fırsata çevirmek isteyenlerin karşısında hukuk vardır." diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal