Mahkemeden UBER Kararı!

İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi, haksız rekabet oluştuğu gerekçesiyle Uber faaliyetlerinin durdurulmasına karar verdi.

16.10.2019-14:40 - (Son Güncelleme: 16.10.2019-15:40)

Uzun bir süre ülke gündeminde tartışılan UBER davasında karar belli oldu. İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi, haksız rekabete zemin oluşturduğu nedeniyle Uber çalışmalarının durdurulmasına karar verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: UBER KONUSU BİTMİŞTİR

24 Mayıs 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da esnaf ve sanatkarlar ile bir araya geldiği iftar programında yaptığı konuşmada, “Bizim literatürümüzde UBER diye bir şey yoktur. UBER olayının korsan taksicilikten bir farkı yok. UBER konusu bizim hükümetimizde yoktur, bitmiştir” şeklinde konuşmuştu.

UBER KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

UBER ise 31 Mayıs 2019 tarihinde Türkiye’deki XL servisini durdurduğunu açıklamıştı. UBER'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

Maalesef, çok zor bir karar almak durumunda kalarak İstanbul'daki UberXL faaliyetlerimizi 31 Mayıs tarihi itibariyle durdurduğumuzu bildirmek isteriz. Uber, Türkiye için uzun vadeli bir iş ortağı olmak istemektedir. Yolcularımıza Sarı Taksi ve Turkuaz Taksi ürünlerini sunmaya devam edeceğiz.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal