Mahkemeden Emsal Karar Çıktı! Milyonlarca Çalışanı İlgilendiriyor

Rızası dışında ücreti düşürülen çalışan hakkında mahkemeden emsal karar çıktı.

22.09.2017-11:15 - (Son Güncelleme: 22.09.2017-11:11)

Sağlık Bakanlığı’nın kurumlarından birinde görevli olan personelin maaşı haberi olmadan işveren tarafından düşürüldü. Düşük maaş ile bir zaman görev yapan işçi, bu sebepten mahkemeye başvurup, ücretinin düşürülmesinin talebi dışında olduğunu belirtti. Mahkeme tarafından davanın reddedilmesi ile birlikte devreye giren Yargıtay 22. Hukuk Dairesi, emsal bir karara imza attı.

Yargıtay, çalışanın altı iş gününde yazılı bir şekilde kabul etmediği çalışma koşullarındaki farklılığın çalışanı ilgilendirmeyeceğine, çalışanın eksik verilen maaşı almasının ücretin indirildiğini zımni olarak kabul etmiş görülmeyeceğine hükmetti. İmza atılan kararda çalışanın isteği olmadan maaşının düşürülmeyeceğine vurgu yapıldı.

OCAK AYINDAN İTİBAREN MAAŞLAR DEĞİŞİYOR

Ocak ayından itibaren ortalama 11.5 milyon emeklinin maaşlarında artış olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, 2017 yılının ikinci yarısında yapılan enflasyon miktarı kadar zam alabilecek. Bu zam miktarı, Merkez Bankası tarafından yapılan belirlemelere göre yüzde 2.65, son beklenti anketine göre yüzde 3.61, 2017 enflasyonunun Ağustos ayındaki gibi senelik yüzde 10.68 olması durumunda yüzde 4.52 düzeyinde olacak. Söz konusu oranların kesinleşmesi 3 Ocak’ta belli olacak. Memur emeklilerinin maaşlarında da yüzde 4 oranında zam uygulamasına gidilecek. Bundan başka enflasyon farkı ihtimalide mevcut.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal