Mahir Ünal En Son Anketin Sonucunu Açıkladı

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, katıldığı bir canlı yayın programında 24 Haziran seçimlerine ilişkin "Oy oranımız yüzde 46 bandında. AK Parti 320'nin üzerinde milletvekilini alıyor" diye konuştu.

08.06.2018-14:19 - (Son Güncelleme: 08.06.2018-14:23)

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'ın NTV'de konuk olduğu bir canlı programda kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Yapılan son anketlerde AK Parti'nin oy oranının yüzde 46 seviyesinde olduğunu aktaran sözcü Ünal, "AK Parti'nin 300'ün üzerinde vekil aldığını görüyoruz. HDP üzerinden değil bu analiz. HDP barajı geçse bile AK Parti 320'nin üzerinde milletvekilini alıyor"  diye konuştu.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Ünal, ‘’Muharrem İnce ve Meral Akşener'in çalışmalarına baktığımda, bir vizyonun, liderliğin sonunda milletin önüne çıkmış bir cumhurbaşkanı adayı profili çizmiyorlar. Muharrem İnce'ye baktığınızda 8 defa seçim kaybetmekle suçladığı bir genel başkana karşı, genel başkan adayı olarak çıkmış ve genel başkanlık seçimini kaybetmiş, sonra da aynı genel başkan tarafından parti içi muhalefeti tasfiye etmek ve aynı zamanda gelecek muhtemel yenilgiyi yüklemek üzere aday gösterilmiş. Parti içi hesaplaşmanın görüldüğü bir tablo var önümüzde’’ dedi.

OHAL KALDIRILACAK MI?

OHAL ile ilgili gelen bir soru üzerine Mahir Ünal ‘’OHAL birilerinin keyfi olarak devam ettiği bir şeyden bahsetmiyoruz. Şimdi 24 Haziran'ın bir önemi var. 24 Haziran 15 Temmuz'u sonsuza kadar bitirecek bir süreç. Yeni bir yönetim anlayışı anlamına geliyor. Tabi ki biz her zaman şunu söyledik, yeni dönemde, yeni imkanların açılacağı bir dönem. E tabi ki inşallah yeni dönemde OHAL tekrardan değerlendirilecektir. İnşallah Türkiye'nin güvenliği, insanlarımızın temel hak ve özgürlükleri, insanlarımız rahat parkta geziyorlar, çocuklarımız oynuyor. Neden? Çünkü kamu düzeni var, güvenlik sağlanmış’’ diye cevap verdi.

"BEN OYUMU ERDOĞAN'A VERECEĞİM AMA AK PARTİ'YE OYUMU VERMEYECEĞİM" ANLAYIŞI

Meclis’te Cumhur İttifakı çoğunluğu kaybederse yeniden bir seçime gidilip gidilmeyeceğine ilişkin bir soruya sözcü Ünal ‘’Bu sistemin en güzel tarafı şu. Bu sistem Türkiye'de değişimin kapısını açıyor. Yani 24 Haziran'da cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine Türkiye'nin geçmesiyle birlikte eskiye dair ne varsa, bunların hepsinin temizlendiği bir güce kavuştuğu ve sisteme kavuştuğu bir dönem başlıyor. Demokratik kültür, siyasal kültür, demokrasinin kendi sorunlarını çözebildiği oranda gelişir. Şimdi bundan sonra şu olur bu olur… Ama ne olacaksa, bu toplumun kendi sorunlarını çözme becerisiyle olacak. Meclis'te şöyle olacak, cumhurbaşkanlığı seçiminde böyle olacak… Bunlar sistematik olarak kara propaganda şeklinde, "ben oyumu erdoğan'a vereceğim ama ak parti'ye oyumu vermeyeceğim" gibi, çünkü cumhurbaşkanlığı seçimini kaybedeceklerini anladıkları anda Meclis çalışmasına başladılar. Daha çok Meclis'e odaklı bir süreç yürütüyorlar. Bu da güzel, önemli olan siyaset kurumunun güçlenmesidir’’ şeklinde yanıt verdi.

ANKETLERDE SON DURUM NEDİR?

HDP’nin barajı geçtiği takdirde bunun AK Parti’yi çok etkilemeyeceğini ifade eden Ünal, sözlerine şu şekilde devam etti:

‘’Ama şu anda gerçekte kamuoyu araştırılmalarında bizim gördüğümüz nedir? AK Parti'nin oyu Recep Tayyip Erdoğan'ın oyunun 4 – 6 puan altındaydı. AK Parti yüzde 46 bandında gözüküyor. Bu oyla alacağı milletvekili oylarına baktığımızda AK Parti'nin 300'ün üzerinde vekil aldığını görüyoruz. HDP üzerinden değil bu analiz. HDP barajı geçse bile AK Parti 320'nin üzerinde milletvekilini alıyor. Cumhur ittifakıyla baktığınızda bu sayı daha da artıyor. AK Parti'nin Meclis'te herhangi bir sorunu gözükmüyor. Ama böyle bir sorun oluşsun, sabote edelim düşüncesinde olanlar var. Ama bunun sadece bir düşünce olduğunu unutmayalım’’

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal