"Maçka" Uçağını Trabzon'da Türk Yıldızları Ekibi Karşıladı

THY'nin Şehit Eren Bülbül anısına "Maçka" adını verdiği yeni uçağı Trabzon'a indi. Uçağı apronda Türk Yıldızları gösteri ekibi 2 defa alçak uçuş yaparak selamladı.

08.07.2019-14:39 - (Son Güncelleme: 08.07.2019-15:19)

THY, filosuna kattığı ‘rüya uçak’ olarak isimlendirilen Boeing 787-9 Dreamliner tipi uçağın adı için sosyal medyada kampanya açmıştı. Sosyal medya kullanıcıları Trabzon’un Maçka ilçesinde 11 Ağustos 2017'de PKK'lı teröristlerin erzak çaldığını ihbar eden ve girdikleri evi gösterirken teröristlerin açtığı ateşle Jandarma Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik ile şehit düşen Eren Bülbül’ün anısına uçağa 'Maçka' isminin verilmesini talep etmişti. THY de kamuoyunun isteği ardından uçağa 'Maçka' ismini verdi. 'Maçka' uçağı Dreamliner, şehit Eren Bülbül anısına ilk seferini İstanbul’dan Trabzon’a yaptı. İstanbul Havalimanı'ndan 300 yolcusuyla havalanan TK-4900 sefer sayılı uçak, saat 11.55'te Trabzon Havalimanı'na indi.

TÜRK YILDIZLARI SELAMLADI

Trabzon Havalimanı’nda su takı ile karşılanan uçak, aprona yanaştı. Bu esnada Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın akrobasi timi Türk Yıldızları'na ait uçaklar havalimanından kalktı. Türk Yıldızları, THY'nin Maçka uçağının üstünden iki defa alçak uçuşla geçiş yaptı. 'Maçka' uçağının kapılarının açılması ile yolcular inişlerini yaptı. Yolcular arasında AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da yer aldı. Heyeti ise Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile davetliler karşıladı. Yolcular, indikleri uçakla hatıra fotoğrafı çektirdi, selfie yaptı.

EREN BÜLBÜL'ÜN KABRİ ZİYARET EDİLDİ

Program kapsamında İstanbul'dan giden yolcular, şehit Eren Bülbül'ün mezarını da ziyaret etti. Ziyarette duygu dolu anlar yaşandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal