Macaristan'dan Kritik Türkiye Açıklaması!

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, "Türkiye'nin güçlü bir idareciye ve sisteme sahip olması çıkarımız için iyi" açıklamasında bulundu

12.10.2018-13:20 - (Son Güncelleme: 12.10.2018-13:09) Macaristan'dan Kritik Türkiye Açıklaması!

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Macaristan devlet radyosu Kossuth Radio'daki haftalık gerçekleştirdiği konuşmasında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 8-9 Ekim tarihinde Macaristan'a yaptığı resmi ziyareti ele aldı.

Macaristan'ın da içinde olduğu Orta Avrupa bölgesinde tarihte olduğu gibi şimdi de Berlin, Moskova ve İstanbul'un etkili olduğunu ifade eden Orban, bu sebepten söz konusu üç ülkeyle Macaristan'ın iyi ilişkiler kurmasının son derece önemli olduğunun altını çizdi.

GÜVENLİĞİMİZ tÜRKİYE'YE BAĞLI

Bugün Türkiye'de 4 milyon mültecinin bulunduğunu, Türkiye'nin bu mültecilere geçiş izni sağladığı durumda büyük kısmının birkaç gün içinde Sırbistan-Macaristan sınırına varacağını belirten Orban, Macaristan'ın güvenliğinin Türkiye'nin izlediği politikayla doğrudan alakalı olduğunu ifade etti.

Orban konuşmasının devamında, "Türkiye'nin güçlü bir idareciye ve sisteme sahip olması çıkarımız için iyi" açıklamasında bulundu.

Orban, Macaristan'ın, Batı Avrupa ülkelerinin demokrasi hususunda diğer ülkelere ders vermesini doğru bulmadığını, bu konuda öncü sayılan ABD'nin de bu davranışının herhangi bir sonuç vermediğini fark ettiğini vurguladı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal