Lukaşenko Ailesi Tatil İçin Bodrum'da

Belarus'un hırçın lideri Aleksandr Lukaşenko ve ailesi, ülkelerinde düzenlenen seçimleri kazanmasının ardından tatil için Bodrum'a geldi.

10.08.2020-15:26 - (Son Güncelleme: 10.08.2020-15:33) Lukaşenko Ailesi Tatil İçin Bodrum'da

Belarus’ta dün yapılan seçimleri tekrar kazandığı açıklanan Lukaşenko’nun ve ailesinin tatil için Bodrum!a geldiği ifade ediliyor. Tatile gelen aile üyeleri arasında Aleksandr Lukaşenko’nun bulunup bulunmadığı hakkında ise henüz net bir bilgi yok.

SEÇİMLERİ REKOR OYLA KAZANDI

Belarus ile tarihsel olarak güçlü bağları olan, fakat geçen hafta askeri şirket Wagner elemanlarının gözaltına alınması sebebiyle gerilim yaşanan Rusya’da ise şu ana kadar herhangi bir tepki ortaya koymadı.

Moskova Devlet Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Kerim Has’ın Rus medyasına dayandırdığı açıklamaya göre, Lukaşenko’nun en büyük yenilgisini İsrail’de aldığı en çok konuşulanlar arasında.

Rus medyası Belarus’un Tel-Aviv büyükelçiliğindeki sandıktan Lukaşenko’nun kadın rakibi Tihanovskaya’ya desteğin %93,5 çıktığını, Lukaşenko’ya desteğin ise %5 oranında kaldığını kaydetti.

Belarus’ta muhalefetin sandık çıkış anketi sonuçlarına göre ise rakip kadın aday Svetlana Tihanovskaya, %70’in üstünde destekle seçimleri kazanmış görünüyor olması krizi derinleştiriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal