Lübnan'dan Türkiye Desteğine Teşekkür!

Lübnan Savunma Bakanı Yakup es-Sarraf, Roma’da 15 Mart'ta gerçekleşen Lübnan Ulusal Ordusu ve İç Güvenlik Güçlerine Destek İçin Uluslararası Destek Grubu Bakanlar Toplantısı'nda Lübnan ordusuna destek verdiği için Türkiye'ye teşekkür etti.

18.10.2018-11:26 - (Son Güncelleme: 18.10.2018-11:14) Lübnan'dan Türkiye Desteğine Teşekkür!

Lübnan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Bakan Sarraf'ın, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Hakan Çakıl'ı makamında ağırlayarak, iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirme, Lübnan'daki ve bölgedeki genel vaziyet ile Türkiye'nin bölgedeki rolünü ele aldıkları ifade edildi.

Açıklamada, Sarraf'ın bununla birlikte, Suriyeli mülteci krizinin ülkesindeki olumsuz yansımaları hakkında bilgi verdiği belirtildi.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, 2017 yılının bitiminde Lübnan'da bulunan Suriyeli mülteci sayısını 997 bin olarak bildirmişti.

Lübnanlı görevliler, bir süredir Suriyeli mültecilere istekli olarak ülkelerine dönüş çağrısında bulunuyor. Yetkililer, Lübnan'daki mülteciler ile ilgili uluslararası toplumun desteğinin yetersiz olduğunu ifade ediliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal