Linke Tıkladı, Hesabındaki Tüm Birikimini Kaybetti

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde ikamet eden zabıta memuru Ahmet Gökalp, cep telefonuna gelen mesajda yer alan linke basınca, banka hesap bilgileri alındı. Dolandırıcıların hesabında yer alan 13 bin TL'yi ATM ile banka şubesinden çektiğini dile getiren Gökalp, 'Bütün birikimim 1 dakikada gitti' dedi.

12.10.2020-14:42 - (Son Güncelleme: 12.10.2020-14:23) Linke Tıkladı, Hesabındaki Tüm Birikimini Kaybetti
İlçe belediyesinde zabıta memuru olarak görev alan Ahmet Gökalp, evde oturduğu esnada cep telefonuna bilmediği bir numaradan gelen mesajı gördü. Mesaja bakan Zabıta Gökalp, içerisinde yer alan linki merak edip linke bastı. Linki açınca cep telefonu kitlenen ve ardından kapanan zabıta memuru, hemen telefon tamircisine gitti.

SOLUĞU HESABIN OLDUĞU BANKADA ALDI

Telefonunu yaptıran Gökalp, ardından internet bankacılığı aracılığıyla su faturasını ödemek için banka hesabının mobil uygulamasını açtı. Hesabına baktığında, 13 bin TL'sinin olmadığı gören Gökalp, hesabının olduğu bankaya giderek olanları anlattı. Banka personeli, Gökalp'ın hesabını kontrol ettikten sonra paranın başka bir hesaba aktarıldığını edildiğini belirtti. Bu durumun üzerine hesap hareketlerinin döküm belgesini alan Ahmet Gökalp, savcılığa suç duyurusu yaptı.

'3 AYLIK MAAŞIM BİR DAKİKADA GİTTİ'

Hesap hareketlerini kontrol ettiğinde şok olduğunu ve emeklerinin çalındığını fark edince oldukça üzüldüğünü dile getiren Ahmet Gökalp, hesabında olan paranın beş bin lirasının İstanbul'daki bir ATM'den, kalan sekiz bin liranın da aynı şekilde banka şubesinden çekildiğini söyledi.

Mesajla gelen linke bastıktan sonra dolandırıcıların SIM kartını kopyaladığını ve böylelikle banka hesaplarına girip kendisi gibi işlem gerçekleştirdiklerini belirten Gökalp, 'Hesabımdan para çekenlerin adı soyadı belli oldu. Bu şahıslar hakkında şikayetçi oldum. Mağduriyetimin giderilmesi ve dolandırıcıların cezasını çekmesini bekliyorum. Buradan diğer insanlara söylüyorum. Bütün birikimim 1 dakikada gitti. Cep telefonunuza bilmediğiniz numaradan gelen mesajları açıp, linklere tıklamayın. Benim başıma gelen sizin de başınıza gelebilir. Hesabınızdaki tüm birikiminiz bir anda gidebilir' dedi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal