Libya Hükümeti'nden Hafter Açıklaması !

Libya Ulusal Mutabakat Yönetimi'nin başbakanı olan ve BM tarafından tanınan el-Serrac, dün Berlin'de gerçekleşen Libya Zirvesi sonrasında açıklama yaptı. Serrac, "Berlin'de ateşkes çağrısına ve siyasi görüşmelere saygı duyuyoruz fakat Hafter'le bir daha masaya oturmayacağım" açıklamasında bulundu.

20.01.2020-17:37 - (Son Güncelleme: 20.01.2020-17:30) Libya Hükümeti'nden Hafter Açıklaması !

Muammer Kaddafi’nin ardından kaosun ve şiddetin hız kesmeden sürdüğü Libya ile ilgili son dakika bir gelişme yaşandı…

Dün Almanya’nın başkenti Berlin’de Türkiye, ABD, Rusya, Fransa başta olmak üzere dünya liderlerinin bir araya getirdiği Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin Başbakanı Fayiz es-Serrac ile ülkenin doğusunu ele geçiren General Halife Hafter sonrasında Trablus yönetiminden beklenmedik sertlikte bir açıklama yapıldı.

Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin Başbakanı Serrac’ın açıklamalarını Reuters haber ajansı acil koduyla geçti. Reuters’a konuşan Serrac, dün gerçekleşen zirve ile ilgili konuştu. Serrac, “Berlin’deki ateşkes çağrısına ve siyasi görüşmelere saygı duyuyoruz fakat Hafter’le bir daha masaya oturmayacağım” ifadelerini kullandı.

Hafter’in kilit konumdaki bazı limanları kapatmasına tepki gösteren Serrac, yabancı güçlerin Hafter’e baskı uygulayıp bunları açtırmazsa bunun korkunç bir sonucu olacağını söyledi. Serrac, “Eğer böyle devam ederse durum felaket bir hal alacak. Umarım yabancı ülkeler bu konuyu yakından takip eder” şeklinde konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal