Leyla Aydemir Cinayetinde Kan Donduran Detaylar!

Ağrı'da amcası tarafından öldürülen Leyla Aydemir davasında gerekçeli karar çıktı. Cinayetin baba ile amca arasındaki "miras kalan traktör" kavgası nedeniyle işlendiği ortaya çıktı.

28.10.2020-11:56 - (Son Güncelleme: 28.10.2020-11:20) Leyla Aydemir Cinayetinde Kan Donduran Detaylar!

Ağrı'da kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir davasında gerekçeli karar açıklandı. Kararda 'çocuğa karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'çocuğa karşı cebir ve hile ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 4 yıl hapis cezasına çarptırılan amca Yusuf Aydemir'in cinayeti nasıl işlediği hakkında dehşete düşüren detaylar yer aldı. 

Kararda, Yusuf Aydemir'in ağabeyi ile aralarındaki husumet nedeniyle tehdit maksatlı olarak Leyla'yı sakladığı, olayın adli boyutlara ulaşması sebebiyle korkup sakladığı yerden çıkaramadığı, çocuğun ölmesi üzerine serin bir alanda beklettiği ve arama çalışmalarının gevşetilmesini fırsat bilerek Leyla'nın cansız bedenini dereye attığı kanaatine varıldığı bildirildi.

Ağrı 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Leyla Aydemir davasında 78 sayfalık gerekçeli karar açıklandı. Kararda, Leyla'nın babası Nihat Aydemir ile kardeşi Yusuf Aydemir arasında miras kalan traktörün kime ait olacağı ve babadan miras kalan altınların kimde kalacağı konusunda anlaşmazlık yaşandığına dikkat çekti.

Yusuf Aydemir'in yeğeni Leyla'nın ağlamaması için iyi anlaştığı küçük oğlu Ümeyir'i de yanına aldığı ve Leyla'yı kandırıp evinin önünden kaçırdığı belirtilen gerekçeli kararda, küçük kızın adım adım ölüme götürülmesinin ayrıntılarına yer verildi. Amca Yusuf Aydemir'in, yeğeni kaybolmuş gibi davranmadığını, kaybolmadığı kanısındaymış gibi şüpheli davranışlar sergilediği bildirildi.

Kararda, amca Aydemir'in Leyla'yı nasıl öldürdüğü konusunda 'Sanığın cinsel yönden zarar vermediği, yalnızca abisi Nihat Aydemir ile aralarındaki husumet nedeniyle abisine tehdit olarak çocuğu saklamayı hedeflediği ancak olayın medyada yayılması ve arama çalışmalarının başlamasıyla maktul çocuğu sakladığı yerden çıkaramadığı' detayları yer aldı.

Maktülün ölümünün gerçekleşene kadar saklanmış olduğu yerde bakıldığı ve süt ile beslendiği ancak daha fazla saklanmasının mümkün olmadığı, 17 gün süren aramalar sırasında maktulden kurtulmak ve dolayısıyla suçtan kurtulmak için adli tıp tarafından belirlenemeyen bir şekilde 26-27 Haziran 2018 tarihleri ile 2 Temmuz 2018 tarihinden 3 gün önceki bir günde öldürüldüğü, ardından adli entomoloji raporu doğrultusunda, cesedin bir süre soğuk bir ortamda yaklaşık 3 güne yakın tutulduğu ve daha sonra suya atıldığı kaydedildi.

Kararda, "cesedin üzerinde bulunan yosunların öncelikle saç bölgesi itibariyle vücudunu geriye doğru kaplamasından sanığın akıntı yönünde cesedi suya attığı, cesedi suya atmadan önce ya da sonra hedef şaşırtmak ve şüpheyi üzerinden yok etmek amacıyla da sanığın cesede yakın tarlaya maktulün kıyafetlerini boynundaki kolyeyi çıkaramadan alelacele şekilde attığı kanaatine varılmıştır" denildi.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal