Lakabı: Uzun Cevdet; FETÖ'nün Baş İmamı

Polis, Gülen'in sağ kolu olan, Pensilvanya'daki çiftlikte Gülen'den sonra gelen isim olan Cevdet Türkyol'un peşine düştü. Türkyol'un akrabaları gözaltına alındı.

22.08.2016-12:29 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Lakabı: Uzun Cevdet; FETÖ'nün Baş İmamı
Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) başarısızlıkla sonuçlanan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ'nün sağ kolu olan ‘Uzun Cevdet' lakaplı süper imamı Cevdet Türkyolu'nun Sakarya'da yaşayan akrabalarına yönelik operasyon düzenlendi.

FETÖ'nün Amerika'da bulunan süper imamı Cevdet Türkyolu'nun kardeşleri V.E., M.T. ve Ü.I. ile M.T.'nin eşi G.T., eniştesi K.U. ve yeğenleri N.T., F.T., Y.Ş.I., A.M.I., N.S.I., M.M.I, M.E.V. gözaltına alındı.

İkametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel dökümana el konuldu.

Cevdet Türkyol örgüt içinde oldukça önemli bir konuma sahip.

GÜLEN TEKME TOKAT DÖVMÜŞTÜ

17-25 Aralık sonrası FETÖ ile yollarını ayıran Hüseyin Gülerce Türkyol'un örgüt içinde çok önemli bir konumda olduğunu anlatmıştı. Gülerce, Fethullah Gülen'i ziyarete gittiğini bir gün Gülen'in Cevdet Türkyolu'nu tekme tokat dövdüğünü söyledi.

Cevdet Türkyolu, cemaat içinde 'Uzun Cevdet' lakabıyla anılıyor. Türkyolu cemaatin 'süper imamları'ndan biri olarak anılıyor ve Fethullah Gülen'in yeğeni Mebruke Türkyolu ile evli. ABD'de gayrimenkul zengini olarak biliniyor.

GAYRİMENKUL ZENGİNİ

Türkyolu'nun ABD'de 10 milyon doları aşan gayrimenkulü ve 2 milyon dolar nakit parası bulunduğu ifade ediliyor.Cevdet Türkyolu ve ailesi, Fethullah Gülen'in Pensilvanya'daki malikanesinde yaşayan çekirdek kadroda yer alıyor. Gülen'in asistanı gibi. Bütün özel ihtiyaçlarıyla o ilgileniyor. Görüşmek için randevu isteyenler önce ona iletiliyor. Türkyolu, cemaat piramidinin en tepesinde yer alan 'mahrem hizmetler' sınıfı imamları arasında da yer alıyor. Yapılanmanın lideri olan Fethullah Gülen'den sonra gelen ismin Cevdet Türkyolu olduğu da konuşulanlar arasında.

KOZANLI ÖMER'İN DE PATRONU

FETÖ iddianamelerinde yer alan bilgilere göre, Gülen örgütünün üst yönetiminde 'Uzun Cevdet', 'Uzun Abi' ve 'Cevdet Abi' lakaplarıyla anılan Türkyolu, 'Kozanlı Ömer' lakaplı emniyet ve istihbarat imamı Osman Hilmi Özdil'in de patronu konumunda. Cevdet Türkyolu, aynı zamanda Fethullah Gülen'in, 'mahrem hizmetler' adı verilen sınıfın yönetimini emanet ettiği isim.

Harp okulu, siyasal bilgiler ve hukuk fakülteleri ile polis akademisinden mezun olanlar bürokraside Fethullah Gülen Grubu adına bu sınıfın mensubu olarak faaliyet gösteriyor. 'Uzun Cevdet' işte bu kozmik yapıyı yöneten isim.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal