KYK Borçlarına İndirim Kararı Torba Yasasına Eklendi

Üniversite öğrenimi sürecinde geri ödemeli KYK bursu alan fakat ödemede zorluk çeken kişileri sevindiren açıklama bakanlıktan geldi. KYK kredi borçlarına indirim ve ertelemeyi içeren madde, torba yasa taslağına girdi.

09.04.2020-11:04 - (Son Güncelleme: 09.04.2020-11:11) KYK Borçlarına İndirim Kararı Torba Yasasına Eklendi

Coronavirüs sürecinde ekonomik anlamda zorluk çeken vatandaşını unutmayan hükümet, KYK kredi ödemesi olan kişileri de yoksul bırakmadı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından planlanan 62 maddelik torba yasasının taslağında, KYK borçlarına indirim yapılması ve borç için erteleme uygulanmasını içeren madde de hazır bulundu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi taslağı, görüş alınmak üzere sivil toplum kuruluşlarına gönderildi.

Toplam 62 maddeden oluşan yasa taslağı farklı konularda düzenlemeler içeriyor. Bu düzenlemelere  üniversite öğrencisiyken alınan KYK kredilerine yönelik madde de eklendi.

62 MADDELİK TORBA YASA TASLAĞINDA KYK BORÇLARIYLA İLGİLİ BÖLÜM 

"Öğrenim kredisi alan öğrencilerin borcu, kredinin verildiği tarihten öğrenim süresi bitimine kadar geçen sürede verilen kredi tutarlarına, Türkiye İstatistik Kurumu yurt içi üretici fiyat endeksindeki (Yİ-ÜFE) artışlar uygulanarak hesaplanacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı, endeks ile belirlenen tutarları yarıya kadar indirmeye, Cumhurbaşkanı tarafından mücbir sebep hali ilan edilen dönemlerde Yİ-ÜFE uygulamadan ertelemeye yetkili olacak."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SÖYLEMİŞTİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Aralık 2019'da söz konusu yasaya yönelik şu açıklamayı gerçekleştirmişti: KYK borçları için açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan, "Kredi olayı farklı. Krediyi her müracaat eden alıyor ama daha sonra ödemek üzere alıyor. Burs konusunda ödeme sorunu yok. Beklentinizi biliyorum tamamıyla bu borçların silinmesi süreci olacaktır. O zaman burada bir başka tercih gündeme gelecektir. O da nedir? Demek ki kredi olayı kalkacaktır. Sadece burs verme noktasına gidilecektir. Onun çalışmasını, değerlendirmelerini yapıp adımımızı da ona göre inşallah atacağız. Öğrencilerin lehine bir adım atacağız" 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal