Kütahya'da Karantinaya Rağmen Vaka Sayısı Yükseldi

Kütahya'nın Simav ilçesinde koronavirüs önlemleri kapsamında karantinaya alınan Naşa beldesinde vaka sayısı yükselişe geçti.

22.10.2020-14:36 - (Son Güncelleme: 22.10.2020-14:29) Kütahya'da Karantinaya Rağmen Vaka Sayısı Yükseldi

Koronavirüs önlemleri kapsamında karantinaya alınan Simav ilçesinin Naşa beldesinde 50 olan vaka sayısı, tedbirlere rağmen artış göstererek 62'ye yükseldi.

Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Naşa beldesinde riskin arttığını söyleyerek zorunlu olmadığı sürece evden çıkmamaları konusunda halkı uyardı.

Kaymakam halim, koronavirüs tedbirleri kapsamında konulan kuralları ihlal eden ve sorumsuzca davranan bazı kişilerden dolayı vaka sayısındaki yükselişin önüne geçmek için uygulanan tedbirlerin artırıldığına vurgu yaparak "Simav halkı çok sıcakkanlı. Yasak olmasına rağmen birbirlerine sıkça gelip gidiyorlar. Dolayısıyla belde halkının çok kişiyle temas kurduğunu değerlendiriyoruz. Vatandaşlarımız zorunluluk olmadıkça evlerinden çıkmamalı, çıkmak zorunda kalanlar da mutlaka maske takmalı ve sosyal mesafeye dikkat etmeli." dedi.

Naşa beldesi başta olmak üzere Simav ilçe merkezinde riskin her zamankinden daha fazla olduğuna dikkat çeken Kaymakam Halim, tedbirlere uyulması konusunda vatandaşlara çağrıda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal