Kütahya'da Azot Fabrikasında Patlama

Kütahya'daki bir azot fabrikasında patlama olduğu yönünde ihbar gelince patlamanın gerçekleştiği alan çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

08.07.2019-09:23 - (Son Güncelleme: 08.07.2019-09:18)

Kütahya-Eskişehir karayolunun 7'nci kilometresinde bir firmaya ait azot fabrikasında patlama olduğuna yönelik itfaiye ve polis ekiplerine ihbar geldi.

Bunun üzerine olay yerine çok sayıda ekip gönderildi.

Kentin bazı noktalarından duyulduğu belirtilen patlama sebebiyle fabrikadan sarı dumanlar yükseldiği belirtildi.

Olay yerine ulaşan ekipler ve gazetecilerin yoğun dumandan etkilenmemesi için maske taktıkları kaydedildi.

"İLK ARAŞTIRMADA HERHANGİ BİR CAN KAYBI VE YARALANMA YOK"

Kütahya Valisi Ömer Toraman, azot fabrikasında meydana gelen patlamaya ilişkin, "Yapılan ilk araştırmada herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın olmadığı, tesisin bacasında meydana gelen bir gaz sıkışmasından kaynaklandığı anlaşıldı." ifadelerini kullandı.

Toraman, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 20.45 civarında kentte "azot fabrikası" olarak bilinen tesisten gelen patlama sesinin ardından yükselen yoğun dumanın endişeye sebep olduğunu söyledi.

İlgili bütün ekiplerin derhal olay yerine intikal ettiğini anlatan Vali Toraman, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:

"Yapılan ilk araştırmada herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın olmadığı, tesisin bacasında meydana gelen bir gaz sıkışmasından kaynaklandığı anlaşıldı. Tabii bu bizleri sevindirdi. Şu an içeride çalışan arkadaşlarımız da dahil olmak üzere herhangi bir can kaybı ve yaralanma söz konusu değil. Çevreye herhangi etkisi olan bir hadise de değil. Dolayısıyla şu anda tüm arkadaşlarımız, sağlık, AFAD, itfaiye teşkilatımız, görevli tüm arkadaşlar burada bulunuyorlar. Her türlü ihtimale karşı bekliyorlar ancak hadisenin herhangi bir risk oluşturmadığını, dolayısıyla vatandaşlarımızın müsterih olmasını ifade etmek isterim."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal