Kuşadası'nda Zehirli Aslan Balığı Görüldü!

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, dünyanın en zehirli balığı olarak tanınan Hint okyanusu kökenli 'Aslan Balığı' (Pterois Miles) ile karşılaşıldı.

22.05.2020-14:34 - (Son Güncelleme: 22.05.2020-14:27) Kuşadası'nda Zehirli Aslan Balığı Görüldü!

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, dünyanın en zehirli balığı olarak tanınan Hint okyanusu kökenli 'Aslan Balığı' (Pterois Miles) ile karşılaşıldı.

Mustafa Irkaş (66), balıkçı barınağında olan bir teknenin altını temizlemek için daldı. Bu esnada denizin dibinde şu ana dek hiç görmediği bir balık türüyle karşılaştı. Balığı zıpkınla avlayan Irkaş, durumu Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği'ne (EKODOSD) bildirdi. EKODOSD aracılığıyla yapılan araştırmada da dikenleriyle ilgi çeken balığın, Pterois Miles olarak isimlendirilen 'Aslan Balığı' olduğu tespit edildi.

'HAYATIMDA İLK KEZ GÖRDÜM'

Kuşadası Körfezi'nde 30 senedir dalgıçlık yaptığını dile getiren Irkaş, "Bunca yıldır denizle iç içeyim. Hayatımda ilk kez böyle bir balık gördüm" diye konuştu.

EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü ise, "Aslan Balığın zehri, sadece dikenlerinde ve zehir bezlerinde olduğundan, eti balon balığının aksine yenebilir. Ancak temizlenmesi dikkat ve ustalık gerektirir. Muhtemelen önümüzdeki süreçte çoğalacak ve tezgahlardaki yerini alacaktır. İstilasıyla mücadele edebilmek adına dünyadaki pek çok ülke, türün avcılığını desteklemektedir. Aslan balığını avlayanlar, yanlarında zehirli dikenleri kesmek için mutlaka bir makas bulundurmalı ve dikkatli bir şekilde kesmelidir" açıklamasında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal