Kuşadası Körfezinde İki Ayrı Kaçak Göçmen Operasyonu: 107 Gözaltı

Kuşadası Körfezi'nde 2 ayrı operasyon düzenleyen sahil güvenlik ekipleri, 41’i çocuk, 34’ü kadın toplam toplam 107 kaçak göçmen yakalanarak gözaltına alındı.

10.05.2019-21:30 - (Son Güncelleme: 10.05.2019-21:22)

Yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmaya çalışan göçmenler, Kuşadası Körfezi’nde görev yapan sahil güvenlik radar ekipleri tarafından drone ile belirlenek yakalandı. 

DRONE İLE TESPİT EDİLDİ

Ulaşılan bilgiye göre, Kuşadası Körfezi’nde görevli sahil güvenlik mobil radarı ekipleri, drone ile yaptıkları çalışma sonucunda Kuşadası açıklarında lastik bot içerisinde bir grup kaçak göçmen belirledi. Görevlendirilen Sahil Güvenlik Korveti ve Sahil Güvenlik Botu tarafından belirlenen seyir halindeki lastik bot durdurularak içerisindeki 55 Afganistan ve 5 İran uyruklu 22’i çocuk, 19’u kadın olmak üzere toplam 60 düzensiz göçmeni yakaladı.

107 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

Sahil güvenlik ekiplerinin düzenlediği ikinci operasyonda içerisinde yine lastik bir bot ile Yunanistan’ın Sisam adasına kaçmaya çalışan bir grup kaçak göçmen drone ile belirlendi. Lastik botu durduran sahil güvenlik ekipleri, içerisindeki Afganistan uyruklu 19’u çocuk, 15’i kadın toplam 47 kaçak göçmen yakalandı. Gözaltına alınan toplam 107 kaçak göçmen, sağlık kontrolünden geçirilip, ifadeleri alındıktan sonra il göçmen bürosuna teslim edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal