Kürtaj Yaptıran Kadının Rahminden Cenin Düştü!

Üçüncü çocuklarını bekleyen Ü.A. ve O.A. çifti, bebeğin 13'ncü haftada kalbinin durması nedeniyle kürtaj kararı aldı. 2 saatlik operasyonun ardından taburcu edilen Ü.A., eve geldiğinde kürtajla alındığı söylenen bebeği banyo zeminine düşürdü.

11.06.2020-12:00 - (Son Güncelleme: 11.06.2020-10:05) Kürtaj Yaptıran Kadının Rahminden Cenin Düştü!

İstanbul'da meydana gelen olayda, iki çocuk sahibi Ü.A. (45) ve O.A. (42) çifti, 28 Şubat tarihinde üçüncü çocuklarının olacağını öğrendi. Rutin kontroller için iki kez  Üsküdar Çamlıca’daki E. Hastanesi’ne giden çift, 30 Mart tarihinde yine aynı hastaneye üçüncü kontrole gitti.

Burada Op. Dr. Asuman S., anne Ü.A.'yı ultrasona alırken, doktor bebekten kalp atışı alamadığını söyledi. Bunun üzerine anne radyoloji doktoruna gönderildi. Burada yapılan kontrollerde Dr. Y.A. da bebekten kalp atışı alamadığını rapor etti. Çocuğun yaşamadığından emin olunduktan sonra çiftin önüne kürtaj önerisi sunuldu ve çift de kürtaja onay verdi. 

Üç doktorun onay verdiği kürtaj işlemi Op. Dr. Asuman S. tarafından gerçekleştirildi. Operasyondan sonra Asuman S., anne Ü.A.'ya brifing verdi ve "Her şey yolunda, çocuğu aldık. Patolojiye parça gönderdik. 15 gün sonra sonucunu alırsınız." dedi.

"RAHMİMDEN BİR PARÇA DÜŞTÜ"

İşlemler bittikten sonra çift hastaneye ödemeyi yaptı ve evlerine gitti. Baba, O.A., eşini eve bıraktıktan sonra çocuklarını almak için evden ayrıldı. Anne Ü.A. ise eve girdikten kısa bir süre sonra kötüleşmeye başladı. Kusmaya başlayan annenin kanaması da başlarken bu sırada, annenin rahminden bir parça düştü. O anları anlatan anne Ü.A., "Kusma esnasında rahmimden bir parça düştü. Baktığımda cenin olduğunu gördüm." dedi. 

OLAY POLİS EKİPLERİNE BİLDİRİLDİ

Eşini araya Ü.A., durumu anlattı ve baba O.A. da eve geldiğinde eşinin anlattığı manzara ile karşılaştı. Çift hemen hastaneyi arayarak doktor ile görüşmek istedi. Doktorun asistanına ulaşabilen çift, durumu anlattı ve asistan da "Doktor ile görüştüm. Düşen cismin cenin olamayacağını, kan pıhtısı olabileceği söyledi." dedi. Bu cevap karşısında anne tepki gösterirken, hastane ile iletişim kuramayan çift 112 acil servisini aradı. Gelen ekipler anne ile ilgilendi. Sağlık ekipleri olayın adli boyutunun da olduğunu belirtti ve olayı polise bildirdi. İhbarın ardından olay yerine, olay yeri inceleme ekipleri geldi. Savcı talimatı ile de cenaze aracı çağrıldı ve gelen araç cenini Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi morguna götürdü.

"KOLLARI VE BACAKLARI OLUŞMUŞ"

Savcı Orhan Elbeyli ile Adli Tıp uzmanı Dr. H.A. hastaneye gitti. Cenin için adli muayene tutanağı tutuldu. Tutanakta, "Fetüs, 5-6 santim boyunda, 50-100 gram ağırlığında. Kolları ve bacakları oluşmuş. Baş boyutuyla gövde boyutu hemen hemen aynı. 10-12 haftalık görünümünde, cinsiyeti belli olmayan fetüs görüldü." ifadesine yer verildi.

Ayrıca savcılık, çocuğun kesin ölüm nedeni için de Adli Tıp Kurumu’ndan rapor istedi.

"HATAM VE KUSURUM YOK"

Operasyonu yapan Op. Dr. Asuman S.'nin ifadesi alınırken doktor, "İşlem esnasında herhangi bir hatam ve kusurum yok. Hastanın rahminde tek fetüs vardı. İkiz olma durumu radyolojide de çıkmadı. Kürtaj için 3 hekim imzalı rapor düzenlendi. Kürtaj esnasında yaşadığımız herhangi bir sorun olmadı. Kürtaj esnasında aldığım materyaller patolojidedir. Patoloji sonuçlarını ayrıca dosyaya sunacağım. Biz hastaya ısrarla hastaneye gelmesini söyledik ama gelmedi." dedi.

"SIKLIKLA GÖRÜLEN BİR DURUM"

Hastanenin avukatı tarafından Ü.A.'ya noter yolu ile verilen yanıtta hastaneye herhangi bir kusur atfedilemeyeceği belirtildi ve "Kürtaj işlemleri neticesinde hastanın rahminde kan pıhtısı gelmesi sıklıkla görülen bir durum. Hastanın iddia ettiği gibi düşen parçanın cenin olması söz konusu olamaz." denildi.

"ÇOK YIPRATICI VE DEHŞET VERİCİ BİR OLAY"

Öte yandan çiftin avukatı Merve Uçanok da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu ve yaşanan durumun anne için travmatik olduğunu söyledi. Açıklamalarına devam eden avukat, "Kürtaj işleminin ardından yaşanan olayda, anne hastaneden eve döndüğünde bir anda kanaması başlıyor. Bu esnada cenin, annenin rahminden banyonun zeminine düşüyor. Çok yıpratıcı ve dehşet verici bir olay. Dakikalar sonra eşi ve iki çocuğu geliyor. O anlara tanık oluyor. Rahimden düşen parçanın cenin olduğu tespit edildi, otopsi ve defin işlemleri yapıldı." dedi.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal