Kurbanlık Hayvanların İstanbul'a Giriş Tarihi Belli Oldu

11 Ağustos Kurban Bayramı sebebiyle İstanbul'a kurbanlık hayvanların giriş tarihi netleşti. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hayvan girişlerinin 27 Temmuz'da başlayacağını açıkladı.

23.07.2019-13:05 - (Son Güncelleme: 23.07.2019-13:02) Kurbanlık Hayvanların İstanbul'a Giriş Tarihi Belli Oldu

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kurbanlık hayvanların şehre girişinin 27 Temmuz'da başlayacağını açıkladı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden paylaşılan açıklamada, Kurban Bayramı'nda, vatandaşların sağlıklı ve emniyetli kurbanlık temin etmeleri, hijyen şartlarına uygun bir kesim hizmetiyle insan, çevre ve hayvan sağlığına zarar vermeyecek biçimde dini görevlerini yerine getirmeleri için gerekli çalışmalara başlandığı bildirildi.

İstanbul'a yapılacak hayvan sevklerinin ve kurbanlık hayvan mevcudunun, vatandaşların ihtiyacını karşılayacak seviyede bulunduğu belirtilen açıklamada, Trakya bölgesine sevklerle alakalı uyarıda bulunuldu.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

TRAKYA BÖLGESİNE GİREBİLMESİ İÇİN RAPOR ZORUNLU

"Trakya Bölgesi, Dünya Sağlık Teşkilatı (OIE) tarafından 25 Mayıs 2010 tarihinde 'Şap Hastalığından Aşılı Ari Bölge' olarak kabul edilmiş ve korunmuş bölge olarak nitelenmiştir. Bu statünün korunması için şap hastalığına duyarlı hayvanların Trakya bölgesine geçebilmesi için, gerekli koşulları sağlamasının ardındnan alınan kan örneklerinin sonuçlarına istinaden rapor almaları mecburidir. Yetiştiricilerimizin bu hususlara dikkat etmeleri ve mağduriyet yaşamamak için Trakya bölgesine belgesiz hayvan sevki girişiminde bulunmamaları gerekmektedir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal