Kurban Bayrımı Öncesi İstanbul'da Kasap ve Baklavacılara Denetim

Kurban bayramı öncesi İstanbul İl Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri, kasaplara ve baklavacılara İstanbul genelinde denetim yaptı.

29.07.2020-15:19 - (Son Güncelleme: 29.07.2020-15:16) Kurban Bayrımı Öncesi İstanbul'da Kasap ve Baklavacılara Denetim

İstanbul İl Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri, İstanbul genelinde 3 bin 274 kasap, 517 et üretim işletmesi, 4 bin 951 tatlı üretim noktası ve 12 bin 79 tatlıcı denetlendi.

BAKLAVA İŞLETMELERİ VE KASAPLARDA DENETİM YAPILDI

Maltepe'de bulunan bir kasapta yapılan denetimde soğutucu depoları, et işlenen tezgahlar, kıyma makineleri ve bıçaklar kontrol edilirken bütün detaylar incelendi. Yine Maltepe'de bulunan bir baklava işletmesinde bütün evraklar incelenirken dolaplarla ilgili uyarılarda bulunuldu.

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, kurban kesecek olan kişiler ve kasapları bazı hususlarda uyardı. Karaca, 'İnsanlar Kurban Bayramı'nın ikinci gününden etlerini kasaplara getirip kuşbaşı, kıyma yaptırıyorlar veya kemiklerini parçalatıyorlar. Bundan dolayı bizde kasaplarda hijyen denetimlerimizi gerçekleştirdik, aynı zamanda uyarılarımızı yaptık. Nedir bu uyarılar? Kıyma makinesinin soğutucu kısmı var mı, yok mu? Kıyma makineleri temiz mi?

'ETLERİ MUTLAKA DİNLENDİRİN'

Vatandaşlarımıza önce şu uyarıyı yapmak istiyorum; etlerini mutlaka bir süre dinlendirip, ondan sonra küçük parçalar halinde dolaplara yerleştirmeleri lazım. Bu sene yaz ayına denk geldi Kurban Bayramı, bu çok önemli. Etlerini dışarıda büyük parçalar halinde bıraktıkları takdirde zararlı mikroorganizmalar üremeye çoğalmaya devam ediyorlar, eti bozuyorlar. Et bizim için ne kadar kıymetliyse, zararlı mikroorganizmalar için de o kadar kıymetli. O etler kasaba geldiği takdirde eğer kasabın da gözünden kaçarsa diğer insanlarında etlerini bozma ihtimaline karşı dikkat etmeleri salık veriyoruz. Bu konularda kasapları uyardık. Bu tür etlere işlem uygulamamaları konusunda kasapları uyardık' açıklamasında bulundu.

Yapılan baklava denetimleri hakkında da açıklamalarda bulunan Karaca, 'Unlu mamuller üreten, satan işletmeler ilgili denetimler yapıyoruz. Baklava satışı yapan bir işletmede denetimimizi yaptık. Burada da ufak tefek bazı eksiklikler gördük, bunlarla ilgili uyardık. Unlu mamuller üreten yerlerde; un deposundan başlayarak hammadde deposundan ürün çıkışına kadar bütün aşamaları arkadaşlarımız kontrollerden geçiriyor. Her hangi bir aksaklık var mı? Proseste bir sıkıntı var mı? Bununla ilgili de gerekli işlemleri yapıyorlar. Biz İstanbul'da 120 bin işletmede bugüne kadar 110 bin civarından denetim yaptık. Geçen yılki denetim rakamımız 226 bin bu sene de inşallah bunun üzerine çıkacağız.' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal