Kurban Bayramında Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı? Tevfik Özlü Açıkladı

Bilim Kurulu üyesi olan Prof. Dr. Tevfik Özlü, Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağının olup olmayacağına yönelik açıklamada bulundu. Özlü, 'Özellikle önümüzdeki haftalar, salgının seyrine göre bu konudaki öneriler daha netleşmiş olur.' dedi.

10.07.2020-11:45 - (Son Güncelleme: 10.07.2020-12:02) Kurban Bayramında Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı? Tevfik Özlü Açıkladı

Koronavirüs verilerinde henüz istenilen seviyelere ulaşılamazken, vatandaşlar Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağının olup olmayacağını merak etti. Konu ülke gündemine gelirken, Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Sokağa çıkma yasağının bilim kurulunda konuşulduğunu belirten Özlü, 'Ama bir öneri noktasına gelmedi. Özellikle önümüzdeki haftalar, salgının seyrine göre bu konudaki öneriler daha netleşmiş olur. Burada temelde, ülke genelinde bir sokağa çıkma yasağı gündeme gelmedi. Ama bir takım tedbirlerin olabileceği, özellikle il bazında bazı kısıtlamaların gündeme gelebileceği görüldü. Oradaki tedbirleri biraz daha sertleştirmek gerekebilir. İllerdeki vaka sayılarına göre, il hıfzısıhha kurulları kararları alma konusunda yetkili. Bu nedenle il bazında bazı kısıtlamalar olabilir. Gelecek hafta yeniden konuşacağız.' ifadelerini kullandı.

'DÜŞME TRENDİNDEYSE TEDBİRLE BAYRAM YAPILABİLİR'

Kendisinin beklentilerinden bahseden Özlü bayrama doğru risk değerlendirmelerinin yapılacağını belirtti ve 'Genel bir kısıtlama ya da yasaklama yok ama illerde hıfsızsıhha kurulları kararlar alabilirler. İller bayrama yakın bir zamanda kendi durumlarını değerlendireceklerdir. Bir ilde bulaş zinciri fazlaysa bu ilde kurban ile ilgili, (salgın) sürecin rutin tekrarlaması sıkıntı yaşatacaktır. Buralarda kısıtlamalar olacaktır ama düşme trendindeyse yine tedbirle bayram yapılabilir diye düşünüyorum.' ifadelerini kullandı. 

Vaka sayılarının neden düşmediğine yönelik gelen soruyu yanıtlayan Özlü, 'Bugün, bütün yurttaşlarımız söz birliği yapsak, desek ki 1.5 metre mesafeyi koruyacağız deyip buna uysak 15 gün sonra vaka sayılarımızı 10'un altına indirebiliriz. Burada uyumsuz olan, ciddiye almayan, aldırış etmeyen bazı yurttaşlarımız var. Bundan dolayı bu süreç uzuyor.' şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Ülkemizde şimdiye kadar 209 bin 962 koronavirüs vakası tespit edildi. Hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bin 300'e yükselirken, tedavilerinin ardından taburcu edilen hasta sayısı 190 bin 390'a çıktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal