Kurban Bayramı İçin 18 Bin Suriyeli Ülkesine Gitti

Kurban Bayramı için ülkesine giden Suriyelilerin sayısı bu sabah itibarıyla 18 bine varırken sınırda yoğunluk devam ediyor.

02.08.2019-10:44 - (Son Güncelleme: 02.08.2019-10:38) Kurban Bayramı İçin 18 Bin Suriyeli Ülkesine Gitti

Türkiye’nin dört bir yanından Kilis'e giden Suriyeliler, Kurban Bayramı için Kilis Valiliği'nin online randevu sistemine kayıt yaptırdıktan sonra verilen randevu gününde ülkelerine geçiyor. Suriyeli göçmenler, Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan Suriye’nin Azez, Mare, Soran, Aktarin, Çobanbey, Afrin, Cerablus, El Bab ve diğer kentlerine gidiyor.

Bu sabah itibarıyla 18 bin Suriyeli, Kurban Bayramı için ülkelerine gitti. Yanlarında akrabalarına hediyeler de götüren mültecilerden bazıları ise eşyalarını taşımakta zorluk yaşıyor. Sınır hattında yoğunluk 9 Ağustos tarihine dek devam edecek.Gece saatlerinden itibaren sıraya geçen Suriyelilerin izdiham oluşturmaması için Jandarma Özel Hareket (JÖH) ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne bağlı polisler geniş güvenlik tedbiri aldı. Suriyeliler gruplar halinde ülkesine yollanıyor.

Suriyelilerin polis gözetiminde İl Göç İdaresi tarafından kayıtları yapıldıktan sonra pasaport polisinin son kontrolünden geçen göçmenler, gümrük personelinin nezaretinde tahsis edilen otobüslerle ülkelerine gidiyor.

Sağlık Müdürlüğü personeli de 15 yaş altı çocukların aşı kartlarını kontrol ederek, aşı kartı olmayanlara aşı yapıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal