Kurban Attıklarını Dereye Attılar, 150 Kişi Hastanelik Oldu

Kocaeli’nin Karamürsel ilçesine bağlı Yalakdere Mahallesi’ne şebeke suyunun sağlandığı dereye vatandaşların kurban atıkları atılması nedeniyle, mahallede ikamet eden neredeyse 150 kişi hastanelik oldu. Vakalar sebebiyle korkan vatandaşlar da su içemediklerini dile getirdi.

04.08.2020-17:00 - (Son Güncelleme: 04.08.2020-17:34)

Kocaeli’nin Karamürsel ilçesine bağlı Yalakdere Mahallesi’nde Kurban Bayramı’nın ilk günü şebeke hattında hem kötü kokulu hem de bulanık su akmaya başladı. Vatandaşlar vaziyeti hemen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresine belirtti. Problemi çözmek için mahalleye giden görevliler, bölgede çalışma yaptı. Araştırma sonucunda mahalleye su verilen Valideköprü Arıtma Tesisi’nin kaynak olarak kullandığı derenin üst taraflarında kesilen kurbanların atıklarının dereye atıldığı belirlendi. Görevliler aracılığıyla yapılan çalışmadan sonra mahalleye yeniden temiz su verilmeye başlandı.

150 KİŞİNİN ZEHİRLENME KUŞKUSUYLA HASTANELERE GİTTİ

Meydana gelen hadisenin ardından mahallede ikamet eden vatandaşlar, peş peşe mide bulantısı gibi şikayetlerle etraftaki hastanelere gitmeye başladı. Aynı mahalle ikamet eden neredeyse 150 kişi etraftaki hastanelere zehirlenme kuşkusuyla giderek tedavi olduğu ortaya çıktı. Mahallede ikamet eden vatandaşlar da şebeke hattından gelen suyu kullanmadıklarını, şahsı temizliklerini yaparken kullandıklarını söyledi.

Meseleyle ilgili açıklama yapan mahalle muhtarı Samet Ertenal, 'Bizim buradaki bütün köylerde gelen suyun toplandığı bir dere var. Derede toplanılan sular Altınova Hersek’e dökülüyor. Bu dere üzerinde kurulan bir arıtma tesisi var. Arıtma tesisi de deredeki yüzeysel suyu arıtıyor. Bu suyu arıtıp şebeke hatlarına veriyor. Bu Kurban Bayramı ile birlikte bir kanalizasyon patlaması mı yaşanmış, kurban atıkları mı atılmış, yanlış madde mi katıldı bilmiyoruz. Tam bir açıklama da yapılmadı. Bununla ilgili bir problem yaşadık. Vatandaşlarımız da şu anda hastanede. Çok üzücü bir durum. Benim edindiğim bilgilere göre çevre hastanelere giden yaklaşık 150 kişi var. Bunlar enfeksiyon kaptıklarını dile getiriyorlar. Bununla ilgili tedavi oldular. Zor bir süreçten geçiyoruz' şeklinde konuştu.

Torununun da zehirlendiğini dile getiren Kemal Kılıç adlı vatandaş şu ifadeleri kullandı:

'Duyduğumuz kadar 70-80 kişi var. En son dün gece benim torunum da rahatsızlandı. Gece acile götürdüler. Bu sudan kaynaklı zehirlenmiş. Yüzünü yıkamakla, dişlerini fırçalamaktan kaynaklanmış. Bu suyu içmiyoruz, ama temizlikten kaynaklanmış. İlaçla tedavi olmuş ve evlerine dönmüşler. Kurban atıklarından olduğunu söylüyorlar. Ama neticesini tam bilmiyoruz'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal