Kural Tanımaz Definecilerin Başına Gelmeyen Kalmadı

Denizli'de mezarlıkta define arayan, polis kılığına giren defineciler, gerçek polislerin yaptığı baskınla suç üstü yakalandı.

02.02.2018-16:46 - (Son Güncelleme: 02.02.2018-16:37) Kural Tanımaz Definecilerin Başına Gelmeyen Kalmadı

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde mezarlıktaki tarihi ağacın altını kazan defineciler, polis tarafından, abi bir baskınla yakalandı. Çakmak Mahallesi'ndeki mezarlıkta kepçe kullanarak kaçak kazı yapan define arayıcısı 9 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

KEPÇE KULLANARAK DEFİNE ARADILAR

Denizli'nin Merkezefendi ilçesindeki Çakmak Mezarlığı'nda geçtiğimiz hafta Cuma günü kazı yapan 9 kişi gece saatlerinde düzenlenen operasyon ile kazı yaptıkları sırada polis tarafından yakalandı.

BAŞLARINA GELMEDİK KALMADI

2 kişinin araç ile gözcülük yaptığı define aramasında, bir aracın olay yerine gelmesi ile panik yaşayan defineciler, olay yerini terk etmeye çalıştı.

POLİS YELEĞİ GİYEREK GÖZCÜLÜK YAPTI

Daha sonra define aranan yerde bir araya gelen defineciler, kepçecinin gelmemesi ile kazıya ara verdi.

Kepçe operatörünün kaçtığını gerekçe göstererek, operatörün darp edildiği iddiaları da dosya da yer alırken, şüphelilerden birinin polis yeleği giyerek çevrede güvenlik önlemi aldığı iddia edildi.

Kazı planlarının yapıldığı günlerde Denizli Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi tarafından yapılan takip ile şüphelilerin adım adım takip edildiği öğrenildi.

TARİHİ AĞACA ZARAR VERDİLER

Şüphelilerin yakalanmasının ardından Müze Müdürlüğünün kontrol kazı yaptığı ve söz konusu yerde herhangi bir şeyin çıkmadığı öğrenildi.

Kazı yapılan yerin tarihi ağacın altı olması dikkat çekerken, mezarlığa gelen vatandaşlar da meraklı gözlerle kazıyı takip etti.

Emniyetteki sorguları biten şüpheliler F.Ş., M.Y., A.K.,O.U.,Ü.A.,A.A.,O.K.,K.K. ve E.A dün adliyeye sevk edildi. İlgili mahkemeye çıkarılan 9 şüpheli 'kaçak kazı, yağma ve darp' suçlamasıyla tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Son Dakika Yaşam Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal