Kültür ve Turizm Eski Bakanı Ertuğrul Günay'dan Yeni Parti Açıklaması

Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, yeni parti iddialarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Günay, "Ali Babacan 5'li kurulun sözcüsü olacak" dedi.

28.06.2019-16:49 - (Son Güncelleme: 28.06.2019-16:44)

Son birkaç aydır gündemden hiç inmeyen AK Partili bazı isimlerin yeni parti kuracağı söylentileriyle alakalı önemli bir açıklama da Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay'dan geldi.

Artı Gerçek'in aktardığına göre Ertuğrul Günay, Ali Babacan'ın çalışmalarına hız verdiği yeni hareketin toplantılarına bazen katıldığını ifade etti. Hareketin bir kadro hareketi olacağına dikkat çeken Günay, "Ali Babacan 5'li kurulun sözcüsü olacak" iddiasını da doğruladı.

''HERKESLE İSTİŞARE YAPIYOR''

Yurt dışında ikamet eden bir çok bilim insanına davette bulunulduğundan da bahseden Günay, siyasetin farklı kulvarlarından ve toplumun her kesiminden kişilerle de bir araya geldiklerini söyledi. Günay, "İYİ Parti gibi sadece bir partinin içerisinde çıkıp yola devam etmek gibi bir düşünce doğru değil. Herkesle istişare yapılıyor" diye konuştu.

Günay ayrıca yeni hareketin en geç yeni seneye dek yola çıkması gerektiğini söyledi.

5'Lİ KURUL İDDİASI

AK Parti'de yönetimin ve politikaların belirlenmesinin tek kişinin iradesinde olmasına eleştirel yaklaşan ve kurulacağı öne sürülen partinin 5'li bir komisyon aracılığıyla ile yönetileceği bildiriliyor. 5'li kurul olarak da isimlendirilen komisyonda Abdullah Gül, Beşir Atalay, Fehmi Koru, Sadullah Ergin ve Haşim Kılıç'ın olacağı iddia ediliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal