Kültür ve Turizm Bakanı Açıkladı, Turizmde Rekor Artış

Kültür ve Turizm Bakanı Çarşamba günü, ülkenin yüzde 23'lük bir artışla 2018'in ilk üç çeyreğinde yaklaşık 32 milyon turist ağırladığını açıkladı.

31.10.2018-14:00 - (Son Güncelleme: 31.10.2018-13:56) Kültür ve Turizm Bakanı Açıkladı, Turizmde Rekor Artış

Kültür ve Turizm Bakanı Çarşamba günü, ülkenin yüzde 23'lük bir artışla 2018'in ilk üç çeyreğinde yaklaşık 32 milyon turist ağırladığını açıkladı. Mehmet Nuri Ersoy, “Bu rakam 40 milyon turisti geçecek ve Türkiye rekorunu kıracağız” dedi. Turist sayısında artış olduğunu kaydeden Ersoy, turizm sektörünün hızlı bir toparlanma yaşadığını söyledi. Ersoy, “deniz, kum, güneş” ten oluşan tatilci turistlerin dışında, kültürle ilgilenen turistlerin de Türkiye'yi ziyaret etmeye başladığını söyledi. Türk Hava Yolları (THY) ile protokolün bir parçası olarak, planlanan uçuşların 14 ülke ve 17 varış noktasıyla Nisan ayından itibaren başlayacağını söyledi.

Ersoy ayrıca, tamamlanınca dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak olan yeni açılan İstanbul Havalimanı'na da övgüde bulundu ve ülkedeki turizmi canlandırmak için önemli bir yatırım olduğunu söyledi. Ersoy, güneydoğu Gaziantep ilinde bulunan Çingene Kız Mozaik'in eksik parçalarının geri dönüşüne yönelik uzun çabaların sona erdiğini de açıkladı. Soyu tükenmiş kuşları ve mitolojik karakterleri tasvir eden 12 Roma dönemi mozaiği, şu anda Ohio'daki Bowling Green State Üniversitesi tarafından düzenlenmekte. “26 Kasım itibariyle, Chicago'dan THY uçağıyla Gaziantep'e getirilecek” dedi. Ersoy, 2003-2018 yılları arasında 4,319 tarihi eserin yurt dışından Türkiye'ye geri gönderildiğini de sözlerine ekledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal