Küçük Cumhurbaşkanı Cevabıyla Salondakileri Gülümsetti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koltuğuna 6. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Fatih Mintaş oturdu, renkli diyalogların yaşandığı oturumda zaman zaman kahkahalar atıldı.

23.04.2018-14:25 - (Son Güncelleme: 23.04.2018-14:34)

Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve küçük Cumhurbaşkanına yönelik 'Torunlarınızla acaba 23 Nisan kutlaması yapabildiniz mi?' sorusuna karşılık Küçük Cumhurbaşkanı Fatih'in 'Ben kardeşimin genel provasını izlemiştim. Onunla vakit geçirmeye çalışıyorum. Torunum olmadığı için' cevabı salonu gülümsetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 torunu olduğunu söyleyince Fatih, 'Maşallah. Benim anneannemin de 8 tane torunu var' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, temsili Cumhurbaşkanı Mintaş'a 'Başkan' diye hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çocukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Bugün Cumhurbaşkanlığı makamına çocuklardan 12 yaşındaki Fatih Mintaş oturdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, temsili Cumhurbaşkanı Mintaş'a 'Başkan' diye hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük Cumhurbaşkanı Fatih Mintaş'ın konuşmasının ardından Bakanlar kurulunda bulunan çocuklara "Fatih ismiyle müsemma olur. Sadece inşallah isimle kalmaz. Çok önemli. Bundan sonraki süreçte hedefimiz nitelikli insan yetiştirmek. Sizler bizim adayımızsınız. Bu nedenle başarınız bizim için başarı olacaktır. Bundan dolayı size çok inanıyoruz. Başarınızla övüneceğiz. Bunu kesinlikle bilmek istiyorum. Sizlerin gözlerindeki şu parıltılar benim geleceğe olan umudumu artırıyor. Hele hele sayın Cumhurbaşkanının gözündeki ışıltı. Tebrik ediyorum" dedi.

Küçük Cumhurbaşkanı Fatih Mintaş'a şunlar soruldu.

Özellikle çocuklarına yönelik özel bir vaadiniz olacak mı?

-Özel vaadim tam o konuda pek bir bilgim yok ama çocukları nitelikli yetiştirmek olacaktır. Teşekkür ederim

Seçimden sonra Suriye'deki çocuklar için ne yapacaksınız?

-Bizimle birlikte gülmeleri, oynamaları için çalışmalar yaparım.

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi

-Öncelikle bu kötü bir olay. Tabi ki şiddet olması kötü bir durum. Bizdeki amaç sıfır şiddet. Maçlarda insanlar birbirlerine daha saygılı olabilirler.

-Sizin çok yoğun mesainiz var. Torunlarınızla acaba bir 23 Nisan kutlaması yapabildiniz mi?'

Fatih'in "Ben daha önce kardeşimin genel provasını izlemiştim. Onunla vakit geçirmeye çalışıyorum, torunum olmadığı için"

Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 torunu olduğunu söyleyince Fatih "Maşallah. Benim anneannemin de 8 tane torunu var" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise soru üzerine "Ben buradayım torunlar İstanbul'da. 23 Nisan'ı bir gün önce İstanbul'da kutlamış oldum" dedi.

Fatih bir soru üzerine "Burada olmak çok onore edici bir duygu. Biz buralara kendimiz seçilmiş olarak geldik. Benim için çok büyük bir onur" ifadelerini kullandı.

Fatih ailesinin Nevşehirli olduğunu, anne ve babasının aynı köyden olduğunu, Nevşehir’i çok sevdiğini Kapadokya ve Ihlara Vadisi’ni gezmeye gittiğini söyledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal