Kritik Dörtlü Zirve Sona Erdi

İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleşen kritik dörtlü zirve sona erdi.

03.12.2019-19:33 - (Son Güncelleme: 03.12.2019-20:09) Kritik Dörtlü Zirve Sona Erdi

İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleşen kritik dörtlü zirve sona erdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye konulu Dörtlü Zirve'de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Londra’daki temasları kapsamında İngiltere, Fransa ve Almanya liderlerinin katılımıyla gerçekleştirilecek Dörtlü Zirve’ye katılmak üzere 10 Downing Street’teki Başbakanlık binasına geldi.

Zirve’de Suriye ve Libya başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ziyaretinde eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak eşlik ediyor.

Dörtlü Zirve’nin ardından Başbakanlık Ofisi’nden son olarak Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ayrıldı. Zirvede Suriye’nin yanı sıra Libya başta olmak üzere bölgesel gelişmelerin ele alındığı belirtildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye konulu Dörtlü Zirve'nin sona ermesinin ardından, "Gayet iyi geçti" yorumunda bulundu.

MACRON'DAN İLK AÇIKLAMA

"Türk halkına saygım var, Türkiye büyük bir ülke. Fransa ve Avrupa'nın çıkarlarını korumaya çalışıyorum. Suriye'de çözüm için görüşmelerimiz sürüyor."

MERKEL'DEN iLK AÇIKLAMALAR

Yapıcı ve faydalı bir zirve olduğunu belirten Almanya Başbakanı Merkel "Suriye konusunda ikili görüşmeler yapılabilir. Fikir ayrılıklarımıza rağmen NATO Liderler Zirvesi konusunda iyimserim" açıklamasında bulundu. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal