Kremlin'den Açıklama: Türkiye'yle Çatışma İhtimalini Düşünmek İstemiyoruz

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov'a, Suriye'de Kürtlerle Şam arasında anlaşma sağlanması ve Suriye ordusunun SDG bölgelerine konuşlanmaya başlamasına ilişkin "Türkiye'yle çatışma yaşanır mı?" sorusu yöneltildi. Peskov, "Çatışma ihtimalini düşünmek istemiyoruz" açıklamasında bulundu.

14.10.2019-15:25 - (Son Güncelleme: 14.10.2019-15:22) Kremlin'den Açıklama: Türkiye'yle Çatışma İhtimalini Düşünmek İstemiyoruz

Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı sonrası ABD’nin Suriye’nin kuzeyinden çekilme kararıyla eş zamanlı olarak Kürtler ile Şam arasında anlaşmaya arabuluculuk yapan Rusya’dan akıllarda soru işareti bırakan bir açıklama geldi.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, ‘Rus ve Türk güçlerinin Suriye’de birbirleriyle çatışma ihtimalini düşünmek istemediklerini’ belirterek, Moskova’nın Ankara’yla askeri meseleler de dahil olmak üzere düzenli temas halinde olduğunu belirtti.

Peskov, “Suriye ihtilafındaki tüm tarafları şimdiden, durumu tırmandırabilecek ve siyasi sürece zarar verebilecek adımlar atmamaları konusunda uyardık” diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal