Kotonu Büyükelçisi Hayatını Kaybetti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Kotonu Büyükelçisi Turgut Kural'ın dün gece geçirdiği kalp krizi sonucu vefat ettiğini duyurusunu yaptı. Kotonu neresi?

18.04.2018-11:31 - (Son Güncelleme: 18.04.2018-11:21) Kotonu Büyükelçisi Hayatını Kaybetti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Kotonu Büyükelçisi Turgut Kural'ın dün gece geçirdiği kalp krizi neticesinde vefat ettiğini duyurusunu yaptı

Kotonu Büyükelçisi hayatını kaybetti

Turgut Rauf Kural, 26 Ağustos 1966'da Roma'da dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olduktan sonra. TRT Dış Haberler Servisi’nde habercilik yaptı. 1994'te Bağdat Büyükelçiliği'nde üçüncü katip olarak diplomatik görevlerine başladı.

Sırasıyla Amman Büyükelçiliği üçüncü katipliği, Hong Kong Başkonsolosluğu muavin konsolos, Ortadoğu Genel Müdürlüğü’ünde ikinci katipliği, Brüksel Büyükelçiliği'nde ikinci Katipliği ve başkatipliği, Avrupa Genel Müdürlüğü Başkatipliği ve Şube Müdürü yaptı. 2007'de Mostar Başkonsolosu oldu. 2009'da Paris Büyükelçiliği'ne Büyükelçilik Müsteşarı olarak atandı. 2011'de Avrupa Genel Müdürlüğü Daire Başkanı göreviyle görevlendirildi. 2013'te Paris Başkonsolosluğu'nda Birinci Sınıf Başkonsolos olarak görev yaptı ve Kasım 2014'te Kotonu Büyükelçilçisi olarak görev yapmaya başladı. Turgut Kural evli ve iki çocuk babasıydı.

Kotonu neresi?

Bir Afrika ülkesi olan Benin'in en büyük şehridir. 2012 yılı itibarıyla nüfusu 779.314 kişi olarak bildirrilmiştir.

Afrika ülkesi olarak adlandırılan bu kent, Benin isimli bir Afrika ülkesinin başkentidir. Körfezin yanına kurulan bu ülkenin geçmişte Fransızların sömürgesinde olduğu uzun yıllar geçirmiştir, fakat bağımsızlıkların kavuşmuşlar ve şu anda özgür bir toplumdur. Afrika kıtasının üzerinde yer alan ve batı bölümünde olan bu ülke, küçük fakat ticaret merkezlerinin büyük kullanımı ve geçiş noktası olması ile değerli bir yere sahip olan ülke konumundadır.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal