Kosova'dan Getirilen 2 FETÖ Zanlısına İstenen Cezalar Belli Oldu

Kosova'dan getirilen iki FETÖ zanlısının yargılandığı davada savcı, bir zanlının 22,5 seneye kadar, öteki zanlının ise 15 seneye kadar hapsini istedi.

20.02.2020-15:27 - (Son Güncelleme: 20.02.2020-16:07) Kosova'dan Getirilen 2 FETÖ Zanlısına İstenen Cezalar Belli Oldu

Kosova'dan getirilen iki FETÖ zanlısının yargılandığı davada savcı, bir zanlının 22,5 seneye kadar, öteki zanlının ise 15 seneye kadar hapsini istedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yurt dışı örgütlenmesi için soruşturma boyutunda MİT'in Kosova istihbaratıyla uyguladığı faaliyetler neticesinde yakalanarak Türkiye'ye getirilen Mustafa Erdem ve Yusuf Karabina'nın yargılandığı davada savcılık, mütalaasını sundu.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu zanlılar Mustafa Erdem ile Yusuf Karabina ve avukatları vardı.

Mahkemeye gelen belgelerin okunmasıyla başlayan duruşmada, cumhuriyet savcısının oturum arasında görüş sunduğu belirtildi.

Oturum arasında sunulan görüşünü kısaca okuyan cumhuriyet savcısı, zanlıların tutukluluk durumunun sürmesini istedi.
Mütalaaya karşı savunmaları sorulan sanıklar, süre talep etti.

Mahkeme kurulu, zanlıların tutukluluk durumunun sürmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe aldı.

Mahkemeye sunulan gerekçeyle ilgili mütalaada, iddianame, zanlı savunmaları ve tanık beyanları da yer aldı.

Zanlıların FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı oldukları belirtilen mütalaada, terör örgütünün de zanlılara sahip çıktığının altı çizildi.

Mütalaada, zanlı Mustafa Erdem ilgili verilen dijital materyaller raporunda, zanlının kendisi benzeri Türkiye'ye Kosova'dan getirilen ve aynı kabahatten yargılanan zanlılar ve öteki şahıslarla yaptıkları konuşmalarda Kosova ile alakalı örgüt boyutunda kalan çalışmalarla ilgili yazışmalarının olduğu aktarıldı.

Zanlılar Mustafa Erdem ve Yusuf Karabina ile ilgili ''uluslararası casusluk yapma'' kabahatini yaptıkları iddiasıyla dava açıldığı belirtilen mütalaada, zanlıların mahkumiyetlerine yeterli kanıt bulamadığı sebebiyle bu suçtan beraatleri talep edildi.

Zanlı Mustafa Erdem'in Türkiye'ye getirilene dek örgüt çalışmalarına katılmayı sürdürdüğü, zanlının FETÖ oluşumunun hedef ve çıkarları yönünde Kosova'da örgütün hedefine uygun bir şekilde işleyişini temin eden, örgüt mensuplarına vazife veren yönetici mevkinde olduğu aktarılan mütalaada, bu nedenle Erdem'in ''silahlı terör örgütü yöneticisi olmak'' suçundan 15 seneden 22,5 seneye kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Mütalaada, öteki zanlı Yusuf Karabina'nın da ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5 seneden 15 seneye kadar hapisle cezalandırılması istendi.

HADİSENİN GEÇMİŞİ

MİT'in Kosova istihbaratıyla iş birliği içinde düzenlediği operasyonda, Türkiye'de aranan ve aralarında zanlılar Mustafa Erdem ile Yusuf Karabina'nın da olduğu FETÖ/PDY'nin 6 üst düzey üyesi yakalanarak 29 Mart'ta Türkiye'ye getirilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen iddianamede, tutuklu zanlılar Mustafa Erdem ve Yusuf Karabina ile ilgili ''silahlı terör örgütü yöneticiliği yapmak'' ve ''uluslararası casusluk'' suçlarından ayrı ayrı 16,5 seneden 28,5 seneye kadar hapis cezası istenmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal