Koruyucu Ürünlerin İhracı Ön İzne Bağlandı

Ticaret Bakanlığının Resmi Gazete'de yerini alan kararına göre, koruyucu maske, tulum, gözlük ve steril eldiveni, ihracı ön izne bağlı mallar listesine dahil edildi.

04.03.2020-09:09 - (Son Güncelleme: 04.03.2020-09:05) Koruyucu Ürünlerin İhracı Ön İzne Bağlandı
Ticaret Bakanlığının İhracı Yasak ve Ön İzne Bağlı Mallara İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i Resmi Gazete'de yerini alarak yürürlüğe eklendi.

Söz konusu tebliğle, ihracı ön izne bağlı mallar listesine, Kişisel Koruyucu Donanım Yönetmeliği çerçevesinde piyasaya arz edilen koruyucu maske (gaz, toz, radyoaktif toz filtreli maskeler), tulum, (koruyucu iş elbisesi), sıvı geçirmez önlük (kimyasallara karşı kullanılan koruyucu önlükler) ve gözlük (koruyucu gözlükler) dahil edildi.

Bunun yanı sıra, Tıbbi Cihaz Yönetmeliği çerçevesinde piyasaya sunulan tıbbi ve cerrahi maske ve tıbbi steril/non-steril eldivende bahsi geçen listeye katıldı. Dolayısıyla, bu ürünlerin ihracı belli kamu kurum ve kuruluşlarının ön iznine bağlandı.
Uzun süredir dünyayı etkisi altına alan yeni tip coronavirüs (Kovid-19) sebebiyle başta maske olmak üzere birçok tıbbi ürüne talep çoğalmış, bunun sonucu olarak da fiyatlar hareketlilik yaşanmıştı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal