Koronavirüsten Hayatını Kaybetti, Tabutu Yakıldı

Kütahya'da koronavirüs sebebiyle yaşamını yitiren 47 yaşındaki Teceli Kırdök, köy mezarlığında toprağa verildi, tabutu ise yakıldı. Köy muhtarı Mustafa Söyler'in açıklamasında tabutu yakmalarını görevlilerin istediğini ifade ederek 'Bizim başımıza ilk kez böyle bir olay geldi.' diye konuştu.

23.09.2020-09:45 - (Son Güncelleme: 23.09.2020-14:24)

Eskişehir’de ikamet eden evli ve üç çocuk babası olan Tecelli Kırdök geçen Cuma günü hastalanarak Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kaldırıldı.

Orada yapılan koronavirüs testi pozitif sonuç veren Kırdök'ün eşi ile çocukları evde karantina altına alındı. Tedavisine başlanılan Tecelli Kırdök de dört gün sonra yaşamını yitirdi.

TABUT ATEŞE VERİLDİ

Kırdök’ün cansız bedeni memleketi Kütahya’nın Altıntaş ilçesine bağlı Oysu köyüne götürüldü. Koruyucu giysiler giyen görevliler aracılığıyla Tecelli Kırdök, defnedildi. Cenazenin sonrasında da Tecelli Kırdök’ün konulduğu tabut ateşe verildi.

Cenazenin toprağa verildiği Oysu Köyü Muhtarı Mustafa Söyler, Eskişehir’de ikamet eden Tecelli Kırdök’ü defnedildikten sonra tabutun vazifelilerin isteğiyle yakıldığını dile getirdi.



Muhtar Söyler, 'Tecelli Kırdök Eskişehir'de oturuyor. Geçen cuma günü rahatsızlanınca kendi aracıyla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gitmiş. Burada yaptıkları Kovid-19 testi pozitif çıktı. Hastalık dolayısıyla solunum yetmezliği yaşadı. Ardından da ölüm haberini aldık. Cenazeyi toprağa verdikten sonra tabutun içerisine görevlilerin özel koruyucu kıyafetlerini tedbirli bir şekilde koyduk ve dayısı ile birlikte yaktık. Bizimde başımıza ilk kez böyle bir olay geldi. Tabutunda Kovid-19 pozitifi yazıyordu. Yetkililer tedbir amacıyla tabutu yakmamızı istedi. Defnettikten sonra tabutu ve giydiğimiz kıyafetleri yaktık' şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal