Koronavirüs Yüzünden Ölümden Dönen Selçuk Köse Maske Takmayanlara Tepki Gösterdi

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadele den ve yoğun bakımda uzun bir süre tedavi gören Dr. Selçuk Köse maske takmayan vatandaşlara tepki gösterdi.

06.08.2020-10:36 - (Son Güncelleme: 06.08.2020-10:35) Koronavirüs Yüzünden Ölümden Dönen Selçuk Köse Maske Takmayanlara Tepki Gösterdi

Son dönemde artan koronavirüs vakaları herkesi tedirgin ederken salgınla mücadele eden ve ilk Covid-19 vakalarından olan Dr. Selçuk Köse, sağlığına kavuşmak için uzun bir tedavi süreci geçirdi. 35 gün boyunca yoğun bakımda yatan Köse, maske takmadan dışarıda dolaşan herkese tepki gösterdi.

4 ay görevine ara vermek zorunda kalan Köse, yeniden hastanedeki yerini alırken hastalarını muayene etmeye başladı. Hastaneden uzak kaldığı süreçte neler hissettiğini anlatan Köse, şu ifadeleri kullandı:

'ARKADAŞLARIMIN MÜDAHALESİ VE TEDAVİSİYLE HAYATTAYIM'

'28 yıllık meslek hayatımda hastalarımdan hiç bu kadar uzak kalmamıştım. İlk gün oldukça heyecanlıydım bu yüzden. Binlerce mesaj aldım hem hastalarımdan hem meslektaşlarımdan. Sosyal medyadan da keza öyle. Yani çok mutluluk verici ve duygulandırıcı bir durum benim için. Demek ki onlara bir faydam olmuş ki onlar da sağolsunlar beni hiç yalnız bırakmadılar. Hepsine sonsuz minnettarım. Hastalarım polikliniğe geldiğinde onlar bana 'geçmiş olsun' diyor artık. Arkadaşlarımın hızlı müdahalesi ve en uygun şekilde tedavi etmesi sonucu hala hayattayım ve buradayım'

'HASTANE BAHÇESİNDE BİLE MASKESİZ İNSANLAR GÖRÜYORUM'

Hastanedeki görevine başlamasının ardından toplumda koronavirüsün hafife alındığını söyleyen Köse, 'Şimdi bakıyorum hastane bahçesinde bile maskesiz insanlar görüyorum. Maskesiz, mesafesiz kalabalık bir şekilde bir araya geliyor insanlar. Bunlar beni gerçekten çok üzüyor. Çünkü sırf bu yüzden ben hayatımı neredeyse kaybediyordum. Bu virüsün yaygınlaşmaması için çok basit kurallar var. Bunu artık herkes biliyor, Bakanımız her gün söylüyor.

'TEKRAR VİRÜS KAPARSAM HAYATIMI KAYBEDEBİLİRİM'

Endişeleniyorum gerçekten. Çünkü toplumda bu kadar duyarsızlık olduğu sürece bu salgının virüsün devam edeceği aşikar. Dolayısıyla ben de çekiniyorum çünkü bir daha yakalanırsam bundan kurtulma şansım çok düşük. Hastalığı bu kadar ağır geçirmişken tekrar virüs kaparsam hayatımı kaybedebilirim.' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal