Koronavirüs ile Mücadele Çerçevesinde Zabıta Timleri Oluşturuldu

Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda alınan yeni önlem ve sınırlamaları dikkate alan Büyükçekmece Belediyesi, semt pazarlarında zabıta timleri kuruldu.

01.12.2020-16:37 - (Son Güncelleme: 01.12.2020-17:24)

Koronavirüs pandemisinin bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de tırmanışa geçmesi yeni önlem ve sınırlamaları da getirdi. Büyükçekmece Belediyesi’nin koronavirüs pandemisiyle mücadele çerçevesinde oluşturduğu zabıta timleri, semt pazarlarında esnaf ile vatandaşa yönelik kontrollerini sıklaştırdı.

Günün ilk saatlerinde pazar esnafının hepsinin HES kodu kontrolünü yapan zabıta, alışveriş için pazar yerlerine giden vatandaşları da kurallara riayet edilmesi hususunda sürekli uyarıyor. Sosyal mesafe kuralına uygun hareket etmeyen ve maskesini doğru kullanmayan vatandaşları uyaran zabıta görevlileri, pazar yerlerinde yoğunluk olmaması için de giriş ve çıkışlarda tedbir alıyor. Aynı zamanda, pazar yerlerinde sürekli anonslar yapılarak pazarcı esnafı ve vatandaş ikaz ediliyor.

Büyükçekmece Belediyesi’nin semt pazarlarında yaptığı kontroller vatandaşlar tarafından da destek topluyor. Koronavirüs pandemisiyle mücadelede herkesin dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Mustafa Sayın, şu ifadeleri kullandı:

“HES koduymuş falan kimsenin umurunda değil. Devlet ve belediye ne yapsın bunlara? Devlet ve belediye bunların başına tane tane polis mi koysun? Zabıta mı diksin? Bu sabah gelirken bir baktım genç bir çocuk bankaya gidiyorum hiç maske yok. Ya kardeşim maske tak dedim. Genç ya 25 - 30 yaşında bana bozuk atıyor. Kendilerine baksınlar kardeşim vatandaşı düşünsünler. Nedir bu rezalet ya?”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal