Koronavirüs Geçiren Hastalarda 'Psikiyatrik Hasar Kalıyor' İddiası

İtalya'da bir hastaneden yapılan açıklama herkesi korkuttu. Koronavirüs hastalığını geçirip iyileşen kişilerde psikiyatrik bozukluklara rastlandığı açıklandı.

04.08.2020-12:04 - (Son Güncelleme: 04.08.2020-14:42) Koronavirüs Geçiren Hastalarda 'Psikiyatrik Hasar Kalıyor' İddiası

Yeni tip koronavirüs salgının etkileri tüm dünya üzerinde devam ederken İtalya'da bulunan San Raffaele Hastanesi'nde yapılan çalışmalar panik yarattı. Koronavirüs rahatsızlığını atlatan hastalarda travma sonrası stres bozukluğu, anksiyete, uykusuzluk ve depresyon gibi rahatsızlıklarla karşılaşıldığı açıklandı.

Taburcu olduktan sonra da izlenen 402 hastanın yarısından fazlasında psikiyatrik bozukluklardan birine rastlandığı ve bu rahatsızlıkların koronavirüs enfeksiyonu ile doğru orantılı ilerlediği belirtildi.

'PSİKİYATRİK SEVİYEDE ETKİLERİ NETLEŞTİ'

San Raffaele Hastanesi Psikiyatri ve Klinik Psikobiyoloji Araştırma Birimi Grup Lideri Profesör Francesco Benedetti konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: 'Koronavirüsünün yol açtığı enfleksiyonun psikiyatrik seviyede de etkileri olacağı hemen netleşmişti'

Görüşülen hastaların %28'inde travma sonrası stres bozukluğu,  %31'inde depresyon, %42'sinde anksiyete,  %40'ında uykusuzluk, %20'sinde takıntı ve saplantı bozukluğu olduğu ortaya çıktı.

Koronavirüsü hafif seviyede geçirenlerde de etkilerin olduğpunu ifade eden Benedetti, 'Bu durumu, bağışıklık sisteminin işleyişindeki farklılıklara bağlıyoruz.' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal