Koronavirüs Bulaştırmasın Diye Kaynanasını Boğmaya Kalktı

Antalya'da koronavirüs tedavisi gören kayınvalidesinin yanında refakatçi olarak kalan Hasan B., kendisine virüs bulaştırmasından korktuğu için kaynanasını yastıkla boğmak istedi. Hasan B.'nin 20 yıla kadar hapsi isteniyor.

10.10.2020-10:52 - (Son Güncelleme: 10.10.2020-10:14) Koronavirüs Bulaştırmasın Diye Kaynanasını Boğmaya Kalktı

Olay, 16 Eylül günü 21.00 sıralarında Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Pandemi 4 bölümünde meydana geldi. 13 Eylül'de hastaneye kaldırılan kayınvalidesinin durumunu öğrenmek için hastaneye giden Hasan B., pandemi bölümünde tedavi gören Iraz M.'nin yanında refakatçi olarak kalmaya başladı.

"VİRÜSÜ BANA DA BULAŞTIRMASINDAN KORKUYORUM"

16 Eylül'de Sağlık Bakanlığı'nın kendilerini aramasıyla kayınvalidesinin koronavirüse yakalandığını öğrenen Hasan B., "Kaynanam sürekli öksürüyor. Virüsü bana da bulaştırmasından korkuyorum" diyerek Iraz M.'nin yanında kalmak istemediğini belirtti.

KAYNANASINI YASTIKLA BOĞMAYA ÇALIŞTI

Refakat edecek başka kimse olmaması nedeniyle Iraz M.'nin yanında kalmaya devam eden Hasan B., iddiaya göre kayınvalidesini yastıkla boğmaya çalıştı. Durumu fark eden doktor, Hasan B.'yi odadan uzaklaştırarak hastane güvenliğine haber verdi. Hasan B., yeniden odaya girip kaynanasının yüzüne çarşaf örttü, ağız ve burun kısmına yastık kapatarak beklemeye başladı. O esnada odaya gelen güvenlik görevlisi Hasan B.'nin fotoğraflarını çekti. Ertesi gün evinde yakalanarak gözaltına alınan Hasan B., çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.

20 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Cinayet Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede "beden bakımından kendisini savunamayacak durumda olan kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıla kadar hapsi istendi.

İddianamede Hasan B.'nin olay günü müştekinin yüzünü çarşafla örterek yastığı da müştekinin ağzını kapatacak şekilde koyduğu, durumun doktor tarafından fark edildiği belirtilerek " Odadan çıkartılan şüpheli bir müddet sonra tekrar müştekinin tedavi gördüğü odaya girerek çarşafı yüzüne kapatıp, tekrar yastığı müştekinin ağzını kapatacak şekilde yüzüne koymuştur. Bu kez de hastanenin güvenlik görevlisi tarafından durum tespit edilip, fotoğraflama işlemi yapılmıştır. Çekilen fotoğrafta şüphelinin müştekinin yanında beklediği, müştekinin yüzüne çarşaf örtüp, ağız-burun kısmına da yastık kapatmak sureti ile başında beklediğinin görüldüğü anlaşılmıştır." denildi.

"ÇARŞAFI KENDİMİ KORUMAK AMACIYLA ÖRTTÜM"

Suçlamayı kabul etmeyen Hasan B., 15 yıldır kaynanasına kendisinin baktığını, eşi hasta olduğu için 6-7 yıldır bizzat ilgilendiğini belirterek "Olay günü kaynanamın virüslü olduğunu öğrenince yanında kalmak istemediğimi doktoruna telefonla söyledim. Ancak doktor 'O zaman kayınvalidenin ilaçlarını yazayım, al eve götür. Evde kendin bak' dedi. Ben de evde bakamayacağımı söyledim. Kayınvalidem yatakta çıplak şekilde yatıyordu. Ayrıca sürekli öksürdüğü için kendimi de korumak amacıyla çarşafla alın hizasına kadar örttüm. Fakat yastığı yüzüne örtmedim. Kafasının üst kısmına doğru koydum." dedi.

Koronavirüs tedavisi gören Iraz M.'nin bir süre sonra hayatını kaybettiği öğrenildi. Hasan B.'nin yargılanmasına ise önümüzdeki günlerde başlanacak.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal