Korona Virüsü Japonya'da Hızla Yayılıyor

Japonya’nın farklı eyaletlerinde karşılaşılan yeni korona virüsü vakalarıyla, ülkede şu ana kadar tespit edilen toplam vaka sayısı 262'ye yükseldi.

15.02.2020-11:53 - (Son Güncelleme: 15.02.2020-12:41)

Çin'in Vuhan kentinde 12 Aralık'ta ortaya çıkan ve hızlı bir şekilde tüm dünyayı saran ölümcül koronavirüsü Japonya'da yayılmaya devam ediyor.

Son olarak, virüs bulaştığı saptanan taksi şoförü ile teması olduğu belirlenen Tokyo sakini 2 kişide daha koronavirüsü tespit edildiği açıklandı.

Japonya'nın Hokkaido eyaletinde 2 kişiye virüsün bulaştığının anlaşıldığı belirtilirken, Aichi eyaletinden de bir yeni vaka bildirildi. Kanagawa eyaletinde ise yerel hükümet için çalışan ve salgına yakalanmış kişilerin tahliyesinde görev alan bir kişiye koronavirüsü bulaştığı belirtildi.

İTFAİYE ÇALIŞANINA DA BULAŞTI

Japonya'da karantina altına alınan gemide koronavirüse yakalanmış yolcuya hastaneye tahliyesi sırasında ambulansta eşlik ettiği belirtilen bir itfaiye departmanı çalışanının da korona virüsünden enfekte olduğu tespit edildi. Aynı ambulansta 2 görevlinin daha bulunduğu açıklandı.

VUHAN'DAN TAHLİYE EDİLEN KİŞİDE VİRÜS TESPİT EDİLDİ

Diğer yandan, Japonya'nın Vuhan'a gönderdiği 3. tahliye uçağı ile ülkeye dönen bir kişinin de koronavirüsü taşıdığı söylendi. Söz konusu uçakla Japonya'ya getirilen 145 vatandaşın, ilk testlerde negatif çıkmalarının ardından virüsün kuluçka süresi dikkate alınarak 12,5 gün hükümetin tahsis ettiği tesiste gözetim altında tutulduğunu anımsatan yetkililer, gözetim süreci bittikten sonra yapılan son tetkikte 1 kişinin pozitif sonuç verdiğini ifade etti.

BİR DOKTOR DAHA

Ülkede koronavirüse yakalanarak hayatını kaybeden olarak kayıtlara geçen vaka ile ilgili de yeni bir gelişme yaşandı. Virüs testinde pozitif çıktığı bildirilen 50'li yaşlardaki doktorun çalıştığı hastanede başka bir doktorda daha koronavirüs tespit edildi. Japonya'da daha önce 1 kişi koronavirüsü yüzünden yaşamını yitirmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal