Korona Vakaları Yükselişe Geçti, Vali İsyan Etti

Koronavirüs vakalarındaki yükselişe dikkat çeken Bolu Valisi Ahmet Ümit, "İlimizdeki korona virüs vak’aları maalesef kontrol altına alınamıyor. Ziyaretleri kesinlikle durdurmamız lazım" dedi.

06.10.2020-16:47 - (Son Güncelleme: 07.10.2020-08:57) Korona Vakaları Yükselişe Geçti, Vali İsyan Etti

Bolu Valisi Ahmet Ümit, koronavirüs salgınıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Vakaların bir türlü kontrol altına alınamadığını belirten Ümit, anket ve araştırmaların sonuçlarına göre değerlendirme yaptıklarını kaydetti. 

"BU OLAY CİDDİ VE ÖNEMLİ BİR OLAY"

"Yani bizim bu işin ciddiyetini anlamamız için bir yakınımızı kaybetmemiz gerekmiyor." ifadelerini kullanan Vali, "Bu olay önemli, bu olay ciddi. Bizim maske, mesafe ve hijyen olmak üzere devletin almış olduğu kurallara tam olarak uymamız gerekiyor. Bizim bu virüsü kontrol altında tutmamız gerekiyor. İlimiz genelinde yayılmalar devam ediyor" diye konuştu.

"AİLE ZİYARETLERİ KESİNLİKLE DURDURULMALI"

Vali Ümit, en önemli bulaş alanlarının başında ziyaretler geldiğini söyleyen Ümit, aile ziyaretlerinin kesinlikle durdurulması gerektiğini vurguladı. Ümit, "Aileler birbirini ziyaret etmeyi bir süre durdurmalı. Telefonlarla görüşelim. Birbirimize dua edelim, empati yapalım ama birbirimizle bir araya gelmeyelim. Ekonomik hayatın, üretimin ve eğitimin etkilenmemesi lazım. Kısacası kimsenin etkilenmemesi lazım. Onun için de ne kadar tedbire uyarsak o kadar başarılı oluruz. Unutmayalım tedbirler, virüsten daha güçlüdür" dedi.

"DAHA AĞIR TEDBİRLER ALINACAK"

Vali Ümit, kentte vakaların kontrol alınamaması durumunda tedbirleri daha fazla artıracaklarını belirterek, " Toplum hayatı, devlet hayatı, millet hayatı, bireysel hayat bir şekilde devam ediyor. Bu hayatı etkilemeyecek şekilde tedbirler almalıyız. Önce sağlık. Sağlık eğer daha ağır tedbiri gerektiriyorsa evet daha ağır tedbir alınacaktır" ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal