Korkutan Açıklama! Büyük Depremin Habercisi

Çanakkale'de dün meydana gelen 4.3'lük depremi değerlendiren emekli Prof. Dr. Doğan Perinçek, Çanakkale'deki depremin yakın zamanda olacak büyük bir depremin habercisi olduğunu söyledi.

04.05.2018-12:57 - (Son Güncelleme: 04.05.2018-17:01) Korkutan Açıklama! Büyük Depremin Habercisi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü’nden emekli olan Prof. Dr. Doğan Perinçek'in açıklamasına bomba gibi düştü. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tolga Bekler ise depremle ilgili korkulacak bir durumun olmadığını söyledi.


Dün Çanakale’nin Çan İlçesi’nde, 05.04’te 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti.  Çevre bölgelerde de hissedilen deprem, bunun büyük depremin habercisi olabileceğini akıllara getirdi. Sorulara yanıt veren deprem profesörü Perinçek de dünkü depremin ‘beklediği büyük depremin ayak sesleri’ olduğunu söyledi. Perinçek'in açıklaması şöyle:
 
7 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ ANA DEPREMİN AYAK SESLERİ

Prof. Dr. Perinçek, açıklamasında “Bu depremi, bölgede 281 yıldır biriken enerjiyi boşaltacak bir deprem olarak düşünmüyorum. Geçen yıl Çan yakınında 2 kez 4.3’lük depremler oldu. Bu depremleri, 7 büyüklüğünde olması beklenen ana şokun habercileri, ayak sesleri olarak görüyorum. ‘7 büyüklüğündeki deprem ne zaman olur?’ diye sorarsanız; bunun cevabı belki 1 hafta, 1 ay ya da 1 yıl olabilir. Kesin olan beklediğimiz büyük depremin bizlere çok uzak olmadığı. Kırılmaya hazır fay zonu Erdek’ten başlıyor, Biga-Çan-Bayramiç’ten Ezine yönüne doğru uzanıyor.

"TEDBİR ALALIM"

Söz konusu fay zonunun Çan civarında sıçrama yaptığını görüyoruz. Bugün ve geçen sene olan depremler bu sıçrama alanında oluyor ve yeni kırıklara meydana geliyor. 2 yıldır beklediğimiz büyük depremden bahsediyoruz, ‘Tedbir alalım’ diye konuşuyoruz. Büyük deprem konusunda önceliği Kuzey Anadolu Fayı’nın güney kolu üzerinde yer alan ve Erdek-Biga ile Çan-Bayramiç dolayındaki faylara bırakıyorum. Deprem hakkında zaman veremeyiz ama bence en tehlikeli yer burası. Listemde ikinci sırada Denizli- Aydın arası var. Marmara ise üçüncü sırada” 

DOÇ. DR BEKLER İSE ‘KORKULACAK BİR DURUM YOK’ DEDİ.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tolga Bekler'den isa tam tersi yönde bir açıklama geldi. Bekler, depremle ilgili korkulacak bir durumun olmadığını söyledi. Bekler, depremin şerit depremler sınıfında olduğunu belirterek çok fazla artçı beklemediklerini dile getirdi. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal