Konya'nın 110 Yıllık Hayali Gerçek Oldu

Konya'nın 110 yıllık hayali olan memba suyu projesi hayata geçirildi. Bundan böyle Konya'nın hemen hemen bütün mahallelerinden temiz su akacak.

20.06.2018-11:12 - (Son Güncelleme: 20.06.2018-10:19) Konya'nın 110 Yıllık Hayali Gerçek Oldu

Konya’nın en önemli hayallerinden bir tanesi olan Mavi Tünel’den Konya’ya içme suyu sağlayan proje çerçevesinde musluklardan Torosların memba suyu gelmeye başladı. İşte memba suyu sağlanan mahalleler..

ARTIK ÇEŞMELERDEN MEMBA SUYU İÇECEĞİZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın 110 senelik hayalinin gerçek olduğuna tanıklık ettiklerine vurgu yaparak bu çok hayati hizmetin geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifi ile hayata geçirildiğini anımsattı. Başkan Altay, “Seçme’den Hasanköy İstasyonu’na dek olan süreç bitirildi ve bugün vanayı açarak Konya’daki şebekeye suyu sağlamış oluyoruz. Bu şekilde insanlarımız artık musluklarını açtıklarında memba kalitesinde bir suyu içmeye başlayacaklar. Bugün inşallah kentimizin yüzde 20’sine suyu sağlamış olacağız. Bir hafta içinde yüzde 50’sine, sene sonu itibari de kentin bütününe memba kalitesinde bir suyu sağlamış olacağız.”

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal