Konya'da Yasa Dışı Sülük Satışına Para Cezası

Konya’da yasa dışı usulle sülük satışı yaptığı tespit edilen 3’ü seyyar satıcı ile 2 iş yeri sahibine toplam 13 bin 80 lira idari para cezası verildi.

10.07.2019-16:13 - (Son Güncelleme: 10.07.2019-16:07)

Alınan bilgiye göre, Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, il merkezinde farklı adreslerde yasa dışı yollarla sülük satışı yapıldığı istihbaratı üzerine harekete geçti.

Ekipler, merkez Karatay ilçesindeki tarihi Aziziye Camisi çevresinde bu çerçevede denetim ve kontroller yapıldı.Denetimlerde, özel ürün menşe belgesi olmadan sülük satışı yapıldığı tespit edildi. Ekipler tarafından içerisi su dolu pet bidon içerisinde yaklaşık 10 bin sülük ele geçirildi. Sülüklere, su kaynağına bırakılmak üzere el konulurken yasa dışı yollarla sülük satışı yaptığı iddia edilen 3 seyyar satıcı ile 2 iş yeri hakkında işlem başlatıldı. Bu çerçevede, seyyar satıcılar ile iş yeri sahiplerine toplam 13 bin 80 liralık idari para cezası verildi. Yasa dışı yollarla satışa sunulan sülüklerin sülük tedavisinde kullanılmak üzere pazarlanmak istendiği kaydedildi. 

Öte yandan, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu'nu ilgili yönetmelik ve maddeleri uyarınca bu çerçevede istihsal edilen ürünler için özel ürün menşe belgesi düzenlenmesi, düzenlenen bu belgelerin ise istihsalin yapıldığı yerlerdeki il veya ilçe tarım ve orman müdürlüklerine ibraz edilerek su ürünleri bilgi sistemine (SUBİS) kayıt ettirilmesi zorunluluğu bulunduğu hatırlatıldı. Bu arada, Beyşehir ilçesinde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü denetim ekipleri tarafından göl üzerinde su ürünleri av yasağı döneminde sazan balığı avı yaptığı tespit edilen 1 kişiye de bin 635 liralık idari para cezası uygulandığı öğrenildi.  
 
Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal