Kocaeli'de PKK'ya Yapılan Operasyonda Saadet Partisi Adayı da Gözaltına Alındı

Kocaeli'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon yapıldı. Operasyonda HDP kontenjanından seçime giren Saadet Partisi Dilovası belediye meclisi üyesi adayı Turan Tekgül de gözaltına alındı.

18.03.2019-13:07 - (Son Güncelleme: 18.03.2019-12:59) Kocaeli'de PKK'ya Yapılan Operasyonda Saadet Partisi Adayı da Gözaltına Alındı

Kocaeli'de, terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptıkları suçlaması ile, içlerinde Dilovası'nda Saadet Partisi'nin (SP) Halkların Demokratik Partisi (HDP) kontenjanından belediye meclis üyesi adayı olan Turan Tekgül'ün de yer aldığı 9 kişi gözaltına alındı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi birimleri, terör örgütleri PKK ve DEAŞ'a dönük bugün sabah saatlerinde operasyon yaptı. Yaklaşık 250 polisin katıldığı operasyonda, drone da kullanıldı.

Özel harekat polislerinin de dahil olduğu operasyonda, Dilovası ilçesinde SP'nin HDP kontenjanından belediye meclis üyesi adayı olan Turan Tekgül, HDP'nin Kocaeli, Dilovası ve Derince ilçe başkanlıklarının idarecilerinin de yer aldığı 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde gerçekleştirilen aramalarda, tabanca ele geçirilirken, evraka da el koyuldu.

6 DEAŞ ŞÜPHELİSİ GÖZALTINDA

Öte taraftan terör örgütü DEAŞ'a dönük yapılan operasyonda ise 6 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 4'ünün, Suriye'ye gidip, örgüte katılan kişilerden olduğu bildirildi. Soruşturma devam ediyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal