Kocaeli'de Kiracı Binayı Söküp Götürdü

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde fabrikasını kiraya veren İhsan Yümlü, ödemeyi aylarca gerçekleştirmeyen kiracısının binayı söküp götürdüğünü belirtildi.

21.10.2020-11:00 - (Son Güncelleme: 21.10.2020-11:59) Kocaeli'de Kiracı Binayı Söküp Götürdü

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde İhsan Yümlü, fabrika bınasının kirasını ödeyemeyen Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Han'ı icraya verdi.

Yümlü, tahliye esnasında binanın bazı kısımlarının söküldüğü ve yapıda hasara neden olunduğu söyleyerek suç duyurusunda bulundu.

Kiracılarının fabrikayı söküp, götürdüğünü söyleyen avukat Şükrü Caner de ''Dünya tarihinde görülmüş bir şey değil.'' diye konuştu.

'FABRİKAYI SÖKÜP GÖTÜRÜYOR'

Kiracılarının fabrikayı söküp, götürdüğünü söyleyen avukat Şükrü Caner, ''Kiracımız ne yazık ki hem ödemeleri yapmadı hem de tahliye etmesini istediğimizde de fabrikayı taşımaya başladı. Fabrikanın içerisinde bulunan şeyleri taşıması en yasal hakkıdır ama fabrikayı söküp götürüyor. Bu dünya tarihinde görülmüş bir şey değil. Fabrikanın yan panelleri dahil her şeyi vinçlerle götürüyor, TIR ile taşıyor. Bir başka yere fabrika kurma gerekçesiyle yapıyor bunu yani fabrikamızı kaçırıyor'' diye konuştu.

Şikayetçi olduklarını belirten Caner, ''Biz de hakkımızı aramak için savcılığa başvuruda bulunduk, davalar açtık, icra takipleri açtık ancak şu anda yargının içinde bulunduğu durum salgın sebebiyle her şeye yetişemediğinden bu fırsattan istifade fabrikamızı elimizden göz göre göre kaçırıyor.

Sığınağımız sadece yargı olduğu için biz de yargıya başvurumuzu yaptık ve sonucunu bekliyoruz. Mağduriyetimiz günden güne büyüyor. Bizim de elimiz bağlı, hiçbir şey yapamıyoruz. Bir fabrikanın sökülerek taşınılması dünya tarihinde görülmüş bir şey değil.

Çünkü bu demonte bir fabrika değil. Kurulu, tapuda tescilli, belediyeden ruhsatlı bir bina göz göre göre sökülüp taşınıyor'' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal