Kocaeli'de Eğitim Uçağı Düştü! Pilot Yaralı Olarak Kurtuldu

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde eğitim uçağı düştü. Pilot yaralı olarak kurtuldu.

01.01.2019-17:17 - (Son Güncelleme: 01.01.2019-17:18) Kocaeli'de Eğitim Uçağı Düştü! Pilot Yaralı Olarak Kurtuldu

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde eğitim uçağının düşmesi neticesinde pilot yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Cengiz Topel Havalimanı'ndan 14.30'da kalkan özel bir uçuş akademisine ait CESNA türü tek motorlu eğitim uçağı, motorunda arıza olması sebebi ile mecburi inişe geçti.

Uçak iniş gerçekleştirirken Kartepe'nin zirvesi olan Kuzuyayla'da düşmesi neticesinde pilot İkram Kaya (53) yaralandı, uçakta yer alan öğrencisi Meral Dilber Malgaz (52) ise yara almadan kurtuldu.

Kaya ve Malgaz, Jandarma Arama ve Kurtarma Timleri tarafından oldukları yerden alınarak, Kartepe'deki otelin revirine sevk edildi.

Burada sağlık birimleri tarafından ilk müdahalesi gerçekleştirilen Kaya, ilk müdahalenin sonrasında ambulansla hastaneye sevk edildi.

Kartepe Kaymakamı Tuncay Dursun, AA muhabirine verdiği demeçte, eğitim uçağının motorunun donması neticesinde zorunlu iniş gerçekleştirdiğini, ağaçların üstüne sert iniş yapmasından sebeple pilotun yaralandığını, yanında olan öğrencinin de yara almadan kurtulduğunu ifade etti.

Jandarma Arama ve Kurtarma Timlerinin uçağın olduğu Kuzuyayla Geyik Alanı mevkisine giderek, iki kişiyi kurtardığını ve otelin revirine sevk ettiğini söyleyen Dursun, "Çok şükür yaralanan pilotun sağlık durumu iyi. Önlem amaçlı ambulansla hastaneye sevk edildi." diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal