Kocaeli'de 65 Yaş Üstüne Koronavirüs Sebebiyle Sınırlamalar Getirildi

Kocaeli'de koronavirüs önlemleri kapsamında, 65 yaş ve üstü vatandaşlara bir takım sınırlamalara gidildi.

20.08.2020-11:45 - (Son Güncelleme: 20.08.2020-11:43) Kocaeli'de 65 Yaş Üstüne Koronavirüs Sebebiyle Sınırlamalar Getirildi

Vali Seddar Yavuz başkanlığında bir araya gelen İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, pandemiyle mücadele faaliyetlerini değerlendirerek, 65 yaş ve üstü vatandaşlara yönelik yeni kararlar verdi.

Bu hükümlere göre, pandemide tehlike grubunda olan 65 yaş ve üstü vatandaşlar, 06.00-10.00 ve 16.00-20.00 saatlerinde toplu taşıtları kullanmaları sınırlandırıldı.

Sınırlamadan hastaneden taburcu olup evine giden, doktora randevusu olan ya da doktor raporuyla sevk edilen hastalar, kendisi ya da eşinin birinci derece yakınlarının cenazesine gidecekler, cenaze nakline (ölüm sebebi koronavirüs olanlar dışında) refakat edecek olanlar, şehir dışından gelmiş olup asıl adresine dönmek (bilgi, belge ibraz edilmesi şartıyla) isteyenler muaf olacak.

Risk grubunda olan 65 yaş ve üstü vatandaşların, şehirde kurulan gıda, giyim, sosyete pazarı benzeri bütün semt ve ilçe pazarları, sinema, alışveriş merkezleri, tiyatro, gösteri merkezi, konser benzeri yerlere girişleri sınırlandı.

Sağlıklarının muhafaza edilebilmesi için kendisinin ya da eşinin birinci ve ikinci derece akrabalarının dışındaki kişiler tarafından yapılan düğün, nikah, kına, nişan, sünnet, mevlit benzeri törenlere tehlike grubunda olan 65 yaş ve üstü vatandaşlar katılamayacak.

Kararlara riayet etmeyen vatandaşlara, idari para cezası verilecek.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal