Kocaeli'de 4 Kişiye Mezar Olan Fabrikadaki Yangının Sebebi Belli Oldu

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde 4 kişinin ölümüne neden olan tekstil fabrikasında çıkan yangınla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda, yangının havalandırma sistemindeki eksiklikler nedeniyle çıktığı, yangın söndürme sisteminin ise kapalı olduğu ifade edildi.

11.09.2019-20:18 - (Son Güncelleme: 11.09.2019-20:14) Kocaeli'de 4 Kişiye Mezar Olan Fabrikadaki Yangının Sebebi Belli Oldu

Kocaeli'nin Çayırova ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde 6 Haziran'da bir tekstil fabrikasında çıkan yangında 4 işçi hayatını kaybetmişti. Gebze Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturmasını sürdürürken 5 kişiden oluşan bilirkişi heyetince hazırlanan rapor ortaya çıktı.

SİSTEM KAPALIYDI 

Rapora göre, daha önce bacada çıkan yangının ardından itfaiye 'yüksek yangın riski' uyarısı yaptı ancak önlem alınmadı. Fabrikadaki yangın söndürme sisteminin su vanalarının kapalı olduğu ayrıca işçilerin de sigortasız çalıştırıldığı ortaya çıktı.

SABOTAJ İHTİMALİ YOK

Soruşturma kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunda ise sabotaj ihtimali olmadığı ifade edildi. Raporda, fabrika sahipleri yangından sorumlu tutuldu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal