Koç Holding Yine Toplumun Değerleriyle Çatıştı

Toplumsal değerleri temelinden sarsan İstanbul Sözleşmesine destek verdiğini çekinmeden öne süren Koç Holding'den ''Ülkemizdeki herkesi ve tüm yetkili kurumları İstanbul Sözleşmesi'ni korumaya ve bağlı kalmaya davet ediyoruz' açıklaması geldi.

25.07.2020-16:08 - (Son Güncelleme: 25.07.2020-15:56) Koç Holding Yine Toplumun Değerleriyle Çatıştı

Türkiye'nin ticaret devlerinden olan Koç Holding, İstanbul Sözleşmesine destek verdiğini açıkladı.

Bu doğrultuda yazılı bir açıklama gerçekleştiren şirket, ''İstanbul Sözleşmesi'nin tarafı olmak, kadına şiddetle mücadele konusundaki kararlılığın göstergesidir. Bu vesileyle ülkemizdeki herkesi ve tüm yetkili kurumları İstanbul Sözleşmesi'ni korumaya ve bağlı kalmaya davet ediyoruz'' ifadeleri kullanıldı.

Son zamanlarda gündemde büyük yer kaplayan İstanbul Sözleşmesi tartışmalarına Koç Holding de katıldı.

''Kadına yönelik şiddet insan hakları ihlalidir'' açıklamasını yapan Koç Holding’in yazılı açıklamasında, ''Ülkemizdeki herkesi ve tüm yetkili kurumları İstanbul Sözleşmesi'ni korumaya ve bağlı kalmaya davet ediyoruz'' ifadelerine yer verildi.

Koç Holding tarafından yayımlanan söz konusu yazılı açıklama tam olarak şöyledir:

''İstanbul Sözleşmesinin tarafı olmak, kadına yönelik şiddetle mücadele konusundaki kararlılığın göstergesidir. Bu vesileyle ülkemizdeki herkesi ve tüm yetkili kurumları İstanbul Sözleşmesi’ni korumaya ve bağlı kalmaya davet ediyoruz.

Kadınların şiddete maruz kalmadığı, öldürülmediği bir ülke için dayanışma içinde mücadele etmek gerektiğine inanıyoruz.

Koç Topluluğu olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kadına yönelik şiddetle mücadele başta olmak üzere kadınların erkeklerle eşit hak ve özgürlüklere sahip olduğu bir dünya için çalışmaya devam edeceğiz.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal