Fiyatı, görünüşü ve elde edildiği hayvanların yaşam kalitesiyle en çok merak edilen etlerden biri Kobe eti.

İşte o herkesin çok merak ettiği Kobe etinin bütün özellikleri;

JAPONYA'NIN BİR YÖRESİNDEN


Kobe eti, Japonya'nın Wagyu yöresinde yetişen büyükbaş hayvanlardan elde ediliyor. Bunun sebebi ise hiç şüphe yok ki yörenin otlarının diğer yöreleregöre leziz olması ve o lezzetin hayvanın etine yansıması.

3 ÖĞÜN YEMEK VE ARPA SUYU


3 öğün otlanan hayvanlar bunun dışında günde ortalama 20 litre arpa suyu da içiriliyor.

SİNİR YOK


Kobe etinin bir başka özelliği de hayvanın doğduğu günden itibaren bir yere takılmaması, bağlanmaması ve serbest bırakılması. Sakin bir hayat süren hayvanların bu şekilde sinirleri daha az oluyor.

MASAJ OLMADAN ASLA


Olmazsa olmaz özelliği ise,bakıcıların  Kobe etinin elde edildiği hayvanlara her gün masaj yapması. Sonuç olarak üç öğün yemekten sonra masaj yapılan, 20 litre arpa suyu içirilen, çok yürümedikleri için kasları daha az gelişmiş olan ve yedikleri her şey yağa dönüşen bu hayvanlarda yağ diğer hayvanlarda olduğu gibi etin etrafını sarmıyor aksine etin içine dağılıyor.